Raul Castro s-a întâlnit cu Papa Francisc, la Vatican

Preşedintele Cubei, Raul Castro, a fost primit duminică într-o audienţă privată la Papa Francisc, anunţă Vaticanul, potrivit USA Today. Întrevederea, cu un caracter "strict privat", a avut loc în Sala Paul al VI-lea de la Vatican.

292 afișări
Imaginea articolului Raul Castro s-a întâlnit cu Papa Francisc, la Vatican

Raul Castro s-a întâlnit cu Papa Francisc, la Vatican (Imagine: HEPTA)

Papa Francisc a jucat un rol-cheie în acordul care a condus la normalizarea relaţiilor dintre Statele Unite şi Cuba.

"După cum ştim, preşedintele Raul Castro i-a mulţumit public Papei Francisc pentru rolul jucat în relansarea relaţiilor dintre Cuba şi Statele Unite", a declarat monseniorul Federico Lombardi, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

"Bienvenido!", i-a spus Papa Francisc lui Raul Castro când l-a întâmpinat. După întâlnirea privată, Raul Castro, fratele lui Fidel Castro, liderul revoluţionar care a adus comunismul la putere în Cuba, s-a declarat foarte impresionat de Suveranul Pontif.

"Papa Francisc este iezuit şi, din anumite puncte de vedere, şi eu sunt. Am studiat mereu în şcoli iezuite", a spus Raul Castro.

"Când Papa va veni în Cuba, în septembrie, promit că voi merge la toate slujbele cu mare placere", a adăugat Raul Castro.

"Citesc toate discursurile Papei, toate comentariile; dacă va continua în acest fel, voi reîncepe să mă rog, voi reîncepe să merg la biserică; nu glumesc", a spus liderul Cubei, o ţară criticată în trecut de Vatican pentru reprimarea disidenţilor. "Fac parte din Partidul Comunist, care nu accepta credincioşi, dar acum acceptăm, este un pas important. Sunt foarte impresionat de Papa Francisc, de înţelepciunea şi de modestia sa", a subliniat Raul Castro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici