Războiul din Ucraina: 55 de rachete ruseşti au vizat joi instalaţiile energetice

Ruşii au lansat joi 55 de rachete care au vizat „instalaţii energetice" ale Ucrainei, a afirmat premierul ucrainean.

552 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina: 55 de rachete ruseşti au vizat joi instalaţiile energetice

Războiul din Ucraina: 55 de rachete ruseşti au vizat joi instalaţiile energetice

Rusia a lansat joi dimineaţă 55 de rachete asupra Ucrainei, a anunţat premierul ucrainean Denys Shmyhal pe Telegram. Atacurile au vizat „instalaţiile energetice" ale ţării fiind lovite unele staţii electrice.

„Principalele ţinte au fost instalaţiile energetice pentru a-i lipsi pe ucraineni de energie şi căldură. Majoritatea rachetelor şi a dronelor au fost interceptate de apărătorii noştri. Din nefericire, au existat lovituri la substaţii. Cu toate acestea, situaţia din reţeaua electrică rămâne sub control. Inginerii energeticieni fac totul pentru a asigura alimentarea cu energie electrică", a explicat premierul, potrivit CNN.

Ucraina a doborât 47 de rachete de croazieră, dintre care 20 deasupra capitalei, potrivit generalului Valeriy Zaluzhnyi, comandantul-şef al forţelor armate ucrainene.

Rachetele au fost lansate de avioane de război şi nave ruseşti din Marea Neagră, a adăugat acesta în postarea de pe Telegram.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraineni,
rachete,
ruşi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici