LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 612. Rusia încearcă să recâştige terenul pierdut la Andriivka / Drone doborâte de apărarea ucraineană în Herson / Moscova creşte dobânzile, ca să facă faţă inflaţiei

  • Zelenski: Rusia a pierdut cel puţin o brigadă în încercarea de a captura Avdiivka
  • Germania livrează Ucrainei sistemul de apărare antiaeriană IRIS-T
  • Oficialul pro-rus Oleg Tsariov a fost împuşcat şi se află în stare la spital
  • Pilot rus, condamnat în lipsă la 14 ani de închisoare pentru uciderea unui civil
2939 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 612. Rusia încearcă să recâştige terenul pierdut la Andriivka / Drone doborâte de apărarea ucraineană în Herson / Moscova creşte dobânzile, ca să facă faţă inflaţiei

Sursa foto: Hepta

UPDATE - Statul Major General: Ucraina a respins 48 de atacuri în timp ce Rusia atacă în estul ţării

Forţele ucrainene au respins 48 de atacuri ruseşti în mai multe sectoare ale frontului de est, inclusiv în axele Avdiivka, Kupiansk, Bahmut şi Marinka în cursul zilei trecute, a anunţat Statul Major General al forţelor armate ucrainene.
 
Rusia îşi continuă asaltul în jurul Avdiivka, în regiunea Doneţk, unde au fost respinse 10 atacuri, potrivit raportului.
 
Armata a declarat că forţele ruse au încercat să recupereze poziţiile pierdute în apropiere de Klischiivka şi Andriivka în sectorul Bahmut. Toate cele şase atacuri au fost respinse.  
 
Statul Major General a precizat că forţele ruse au efectuat cinci lovituri cu rachete, inclusiv cu rachete Iskander, care au vizat poziţii şi aşezări ucrainene, 18 lovituri aeriene şi 20 de baraje de artilerie pe linia frontului.

UPDATE - Ungaria ameninţă că se va opune prin veto unui nou pachet de sancţiuni UE împotriva Rusiei

Ungaria se va opune prin veto celui de-al 12-lea pachet de sancţiuni propus de Uniunea Europeană dacă acesta va include sectoarele gazelor, petrolului şi energiei nucleare din economia rusă, a declarat ministrul ungar de externe Peter Szijjarto într-un interviu acordat presei ruse de stat Ria Novosti.
 
Rusia nu a făcut nimic rău Ungariei, a spus el, adăugând că Rusia a salvat de fapt vieţile ungurilor prin asigurarea accesului la vaccinuri.
 
Cel de-al 12-lea pachet de sancţiuni a fost anunţat la 27 octombrie, cu scopul de a restricţiona şi mai mult capacitatea Rusiei de a eluda sancţiunile anterioare, precum şi de a introduce noi restricţii asupra exporturilor de diamante ale Rusiei. Pentru a fi adoptat, acesta ar necesita o decizie unanimă.
 
Ungaria s-a opus în mod constant sancţiunilor împotriva Rusiei şi a menţinut relaţii strânse cu această ţară de la invazia la scară largă.

UPDATE - Lavrov: Campania de bombardamente a Israelului în Gaza este contrară dreptului internaţional

Campania de bombardamente a Israelului împotriva Hamas în Gaza contravine dreptului umanitar internaţional, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov pentru agenţia de ştiri de stat belarusă BelTA.
 
"Un atac terorist absolut inacceptabil a fost comis împotriva Israelului, iar Israelul a răspuns la acest atac nefiind ghidat în mod corespunzător de dreptul umanitar internaţional".
 
El a mai adăugat că ar fi imposibil de distrus Hamas fără a provoca victime civile masive în Gaza.
 
Aceasta a reprezentat una dintre cele mai aspre critici la adresa Israelului din partea Rusiei şi un semn că relaţiile lor relativ bune ar putea să se destrame. Rusia şi Israelul au legături de lungă durată, complicate de diaspora rusă semnificativă din Israel.
 
Israelul a evitat în mare măsură să ia partea Rusiei în războiul împotriva Ucrainei şi nu a oferit niciun ajutor militar semnificativ Ucrainei.

UPDATE - Ucraina şi Olanda încep discuţiile privind un acord bilateral de garanţii de securitate

Ucraina şi Ţările de Jos au demarat negocierile pentru un acord bilateral privind garanţiile de securitate în cadrul Declaraţiei comune de sprijin pentru Ucraina a Grupului celor 7 (G7).
 
Potrivit Biroului prezidenţial ucrainean, prima rundă de consultări a avut loc în marja summitului privind formula de pace pentru Ucraina, desfăşurat în Malta la 28 octombrie.
 
Reuniunea de două zile a formulei de pace a reunit reprezentanţi din peste 65 de naţiuni pentru a discuta despre punerea în aplicare a unei păci durabile în Ucraina. Printre naţiunile participante se numără ţările G7, Africa de Sud, India, Qatar, Turcia şi alţi reprezentanţi ai Sudului Global.
 
Summitul din Malta urmează unei serii de reuniuni internaţionale cu formula de pace găzduite în diferite ţări, inclusiv în Danemarca în iunie şi în Arabia Saudită în august.

UPDATE - Casa Albă: Rusia îşi execută propriii soldaţi nesupuşi

Rusia execută soldaţii care încearcă să se retragă dintr-o ofensivă sângeroasă din estul Ucrainei, a declarat Casa Albă în urmă cu două zile. Potrivit Statelor Unite, unele dintre victimele ruseşti de lângă Avdiivka au fost ucise „la ordinele propriilor lideri”. Trupele ruse şi ucrainene sunt angajate într-o luptă aprigă pentru oraş de la jumătatea lunii octombrie. Se crede că Rusia a suferit pierderi „semnificative” în această perioadă.

Estimările ucrainene estimează că numărul victimelor ruşilor la Avdiivka este de 5.000, în timp ce Statele Unite spun că Rusia a pierdut 125 de vehicule blindate şi mai mult decât echipamentul unui batalion. Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a declarat că trupele ruse refuzau să atace poziţiile ucrainene de lângă Avdiivka din cauza pierderilor grele şi că au avut loc revolte în unele unităţi. Refuzurile, potrivit SUA, au fost pedepsite cu moartea.

UPDATE - Nemţii alimentează Ucraina

UPDATE - Rusia: dobânzi crescute la 15% împotriva inflaţiei galopante

Pentru a patra oară în acest an, Banca Centrală Rusă, care se ocupă de economia de război şi de inflaţia uriaşă rezultată, a crescut costul banilor. Din iulie până astăzi, dobânzile au crescut cu 7,5%.

UPDATE - Atacurile din Herson: pagube în centrul oraşului şi o femeie rănită

Clădiri avariate şi o femeie rănită pe malul stâng al Niprului, anunţă administratorul militar al oraşului, Roman Mrochko.

UPDATE - SUA: preşedintele Camerei, este în favoarea separării ajutorului pentru Israel de fondurile pentru Ucraina

Preşedintele Camerei, Mike Johnson, a vorbit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu în primul său apel telefonic cu un lider străin de când a fost ales. Johnson i-a spus lui Netanyahu că este în favoarea separării celor 14,3 miliarde de ajutor pentru Israel de pachetul care include şi fonduri pentru Ucraina.

UPDATE - Apărarea ucraineană: trei rachete şi două drone ruseşti, doborâte în regiunea Mikolaiv

Trei rachete şi două drone ruseşti Lancet au fost doborâte de apărarea aeriană ucraineană în regiunea Mikolaiv. Acest lucru a fost raportat de ziarul online The Kyiv Independent.

UPDATE - Sinucidere la Moscova

UPDATE - Candidatura Ucrainei la UE evidenţiază necesitatea unor reforme majore în bloc

Candidatura accelerată a Ucrainei a grăbit nevoia UE de a implementa reforme cuprinzătoare, inclusiv reforma tratatelor şi modificări ale structurii de vot a blocului.

UPDATE - Ucraina doboară trei rachete şi două drone în sudul ţării

Apărarea aeriană ucraineană a distrus trei rachete ghidate X-59 în regiunea Mykolaiv şi două drone Lancet deasupra regiunii Herson, a informat Comandamentul aerian de Sud al Ucrainei.

UPDATE - Liderii UE susţin planul de a folosi activele ruseşti îngheţate pentru a reconstrui Ucraina

Ucraina este cu un pas mai aproape de a obţine acces la activele ruseşti îngheţate pentru a începe procesul de reconstrucţie.

„Din punct de vedere politic, am convenit că, în cele din urmă, Rusia trebuie să plătească pentru reconstrucţia pe termen lung a Ucrainei”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, la finalul summit-ului UE de la Bruxelles.

UPDATE - Dispozitivul de urmărire descoperit în maşina preşedintelui polonez ar fi fost plantat de Rusia

Ofiţerii polonezi ai Serviciului de Protecţie de Stat (SOP) au raportat că vehiculul preşedintelui a fost lucrat cu câteva luni înainte de descoperire şi că probabil dispozitivul de urmărire a fost instalat în timpul vizitei lui Duda în Ucraina.

UPDATE - UE reafirmă angajamentele de securitate faţă de Ucraina şi promite ajutor pentru iarnă

Consiliul European a promis „va oferi un sprijin financiar, economic, umanitar, militar şi diplomatic puternic Ucrainei şi poporului său atât timp cât va fi necesar”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici