Războiul din Ucraina, ziua 652. Avertismentul lui Biden către Congres: Putin nu se va opri. Dacă atacă NATO, SUA vor interveni

  • Autorităţile încearcă să înăsprească securitatea pentru personalităţile publice după asasinarea lui Kyva.
  • Ucraina solicită sisteme de apărare antiaeriană şi avioane de luptă americane.
  • Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, i-a acuzat pe republicanii din Congres că sunt dispuşi să-i ofere preşedintelui rus Vladimir Putin "cel mai mare cadou la care ar putea spera".
  • Volodimir Zelenski a declarat că nu doreşte ca Ucraina "să se bazeze doar pe parteneri" pentru ajutor în domeniul armamentului
3303 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 652. Avertismentul lui Biden către Congres: Putin nu se va opri. Dacă atacă NATO, SUA vor interveni

UPDATE Autorităţile ruse de ocupaţie din Nova Kakhovka anunţă "evacuarea" civililor

"Evacuarea are loc deoarece aşezările din Nova Kakhovka se află într-o zonă de 15 kilometri de pe malul estic al râului Dnipro, în zona de luptă", a precizat administraţia de ocupaţie pe Telegram.

UPDATE Atacurile ruseşti din regiunea Kherson au rănit 3 persoane şi au provocat o scurgere de amoniac la o fabrică

Roman Mrochko, şeful administraţiei militare a oraşului Kherson, a declarat că atacurile ruseşti au deteriorat conexiunea la o unitate de refrigerare de la o fabrică industrială de produse alimentare, provocând o scurgere de amoniac, care a fost raportată ca fiind minoră şi sub control.

UPDATE Tulburările politice interne din SUA ameninţă să submineze sprijinul pentru Ucraina

În ceea ce priveşte continuarea susţinerii Ucrainei, Partidul republican a  invocat adesea motive economice. Cu toate acestea, ceea ce a condamnat în cele din urmă votul din 6 decembrie a fost amestecul ajutorului american pentru Ucraina cu alte probleme politice, şi anume securitatea frontierelor interne şi ajutorul american pentru aliatul de lungă durată Israel.

UPDATE Ministerul Energiei anunţă pene de curent în 408 localităţi

Întreruperile de curent au lăsat 408 localităţi din Ucraina fără acces la electricitate în ultima zi, a anunţat Ministerul Energiei pe 7 decembrie.

UPDATE Ucraina restaurează aproape 850 de unităţi medicale avariate de Rusia

Din cele 1.474 de unităţi medicale avariate de Rusia de la începutul războiului, Ucraina a restaurat complet sau parţial 847, a declarat Ministerul Sănătăţii la 7 decembrie.

UPDATE Guvernator: 18 aşezări din regiunea Sumy abandonate de locuitori din cauza atacurilor ruseşti

Guvernatorul Volodymyr Artiukh a precizat că, deşi civilii au părăsit satele, armata ucraineană menţine o prezenţă acolo şi controlează intrările şi ieşirile.

UPDATE Accident în regiunea Harkov: 6 morţi şi 5 răniţi

 O coliziune gravă între trei vehicule în regiunea Harkov a provocat moartea a şase persoane şi rănirea altor cinci, a anunţat Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă la 7 decembrie.

UPDATE Autorităţile încearcă să înăsprească securitatea pentru personalităţile publice după asasinarea lui Kyva

Comisiile Consiliului Federaţiei, camera superioară a Parlamentului rus, au fost "instruite să pregătească propuneri pentru a proteja personalităţile politice şi publice" de atacurile ucrainene, a declarat senatorul Konstantin Kosachev pentru media de stat rusă RIA Novosti la 7 decembrie.

UPDATE Norvegia şi Marea Britanie vor lansa o coaliţie pentru Ucraina

Norvegia şi Marea Britanie vor lansa o coaliţie comună pentru susţinerea Ucrainei pe 11 decembrie, a anunţat Ministerul norvegian al Apărării pe 6 decembrie.

UPDATE Rusia face un avans limitat în zona industrială din Avdiivka

Forţele ruse au avansat în zona industrială situată la sud-est de oraşul Avdiivka, asediat din regiunea Doneţk, a declarat în ultimul său raport din 6 decembrie, grupul de reflecţie cu sediul în SUA, Institute for the Study of War.

UPDATE Atacurile ruseşti au provocat moartea unei persoane şi rănirea altor 8 în ultima zi

Rusia a lansat atacuri împotriva a 11 oblasturi din Ucraina în ultima zi, ucigând o persoană şi rănind cel puţin alte opt, au raportat oficialii regionali la începutul zilei de 7 decembrie.

UPDATE Forţele Aeriene: Ucraina doboară 15 din cele 18 drone de atac lansate de Rusia în cursul nopţii

 Forţele ucrainene au doborât 15 din cele 18 drone "kamikaze" Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii, a anunţat Forţele Aeriene la 7 decembrie.

UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 336.230 de soldaţi în Ucraina

Acest număr include 1.120 de pierderi suferite de forţele ruse doar în ultima zi.

UPDATE Reuters: Ucraina solicită sisteme de apărare antiaeriană şi avioane de luptă americane

Cea mai recentă cerere de armament a Ucrainei include sisteme de apărare aeriană americane, avioane de luptă F-18 "Hornet", drone şi elicoptere Apache şi Blackhawk, potrivit unor documente consultate de jurnaliştii Reuters la 6 decembrie.

UPDATE Atac la o şcoală din Rusia

UPDATE Avertismentul lui Biden

UPDATE În ultimele 24 de ore, 80 de atacuri ruseşti

În ultimele 24 de ore, Ucraina a raportat 91 de ciocniri cu forţele invadatoare ruse. Acest lucru a fost anunţat de Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene, transmite Ukrinform. În total, Rusia a lansat două rachete şi 80 de atacuri aeriene, precum şi 85 de atacuri multiple cu lansatoare de rachete, asupra poziţiilor trupelor ucrainene şi a zonelor populate. Atacurile ruseşti au provocat victime civile şi distrugerea infrastructurii civile, se arată în raport.

UPDATE Rusia intensifică atacurile asupra instalaţiilor energetice

Rusia intensifică atacurile asupra instalaţiilor energetice ale Ucrainei, înrăutăţind condiţiile umanitare. Oficialii Naţiunilor Unite spun că intensificarea atacurilor ruseşti asupra instalaţiilor energetice ale Ucrainei înrăutăţeşte condiţiile umanitare din întreaga ţară, lovită deja de ninsori abundente şi temperaturi îngheţate.

UPDATE SUA: Republicanii din Senat blochează ajutorul Israelului şi Ucrainei

Republicanii din Senat au blocat proiectul de lege cu ajutorul pentru Israel, Ucraina, Taiwan. Este vorba despre o sută de milioane de dolari din planul de ajutor propus de Joe Biden, blocat în prezent printr-un vot (49-51) care nu a atins, transmite 'Politico.com', pragul de 60 de voturi pentru necesar continuării discuţiei.

UPDATE Zelenski: Ucraina nu vrea să se bazeze pe aliaţi pentru ajutor militar

În timp ce SUA confirmă un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, iar Joe Biden face presiuni asupra Congresului pentru a aproba fonduri suplimentare semnificative pentru a sprijini Kievul, Volodimir Zelenski a declarat că nu doreşte ca Ucraina "să se bazeze doar pe parteneri" pentru ajutor în domeniul armamentului.

Într-un discurs adresat participanţilor la conferinţa de apărare Ucraina-SUA de la Washington, preşedintele ucrainean a declarat că Kievul creşte producţia militară internă în cooperare cu partenerii.

"Ucraina aspiră şi este capabilă să devină un donator de securitate pentru toţi vecinii noştri, după ce îşi va asigura propria siguranţă", a spus el.

UPDATE Un pachet de 175 de milioane de dolari pentru Ucraina, "unul dintre ultimele pe care SUA le poate oferi"

Departamentul de Stat al SUA a confirmat că va furniza un nou pachet de armament şi echipamente în valoare de 175 de milioane de dolari pentru Ucraina.

Acesta se înscrie în cadrul reducerilor de fonduri direcţionate anterior şi este separat de finanţarea suplimentară pentru Ucraina pe care dl Biden a cerut Congresului să o aprobe.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că ultimul pachet de arme va fi "unul dintre ultimele" pe care Washingtonul le poate oferi Ucrainei.

El a reluat apelul preşedintelui pentru ca Congresul să aprobe cererea urgentă de finanţare a lui Joe Biden.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Vorbind miercuri de la Casa Albă, după o întâlnire virtuală cu ceilalţi lideri ai G7, Biden a declarat că "orice întrerupere a capacităţii noastre de a aproviziona Ucraina întăreşte în mod clar poziţia lui Putin" şi că SUA au "rămas fără bani" pentru a ajuta Kievul.

"Istoria îi va judeca aspru pe cei care întorc spatele cauzei libertăţii. Nu-l putem lăsa pe Putin să câştige", a spus Biden. "Este în interesul nostru naţional copleşitor, în interesul tuturor prietenilor noştri".

Comentariile lui Biden au fost făcute cu doar câteva ore înainte de un vot aşteptat în Senat asupra unui pachet de cheltuieli propus de 111 miliarde de dolari, care include 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Având în vedere că se aşteaptă acum ca acest vot să eşueze, intervenţia preşedintelui a reflectat, de asemenea, temerile tot mai mari din cadrul administraţiei că Congresul nu va putea ajunge la niciun acord privind ajutorul pentru Ucraina înainte de sfârşitul anului, ceea ce ar afecta grav capacităţile militare ale Kievului şi ar da Rusiei un avantaj.

Biden a declarat că a fost "uimitor" că SUA a ajuns la un punct în care finanţarea pentru Ucraina ar putea să se epuizeze, dând vina în mod direct pe republicani.

"Republicanii din Congres sunt dispuşi să îi ofere lui Putin cel mai mare cadou la care ar putea spera şi au abandonat conducerea noastră globală nu doar în Ucraina, ci şi dincolo de aceasta".

Biden a spus că va continua să facă presiuni pentru o soluţie. "Nu sunt pregătit să mă retrag şi nu cred că nici poporul american nu este".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici