Războiul îşi pune amprenta pe moralul ucrainenilor. Tot mai mulţi civili părăsesc zonele bombardate după aproape patru luni de război

  • După aproape patru luni de război, tot mai mulţi ucraineni părăsesc zonele asediate
  • Lipsa condiţiilor şi evoluţia ostilităţilor conving oamenii să fugă din calea războiului
  • De la începutul invaziei ruse, mai mult de o treime dintre ucraineni au fost forţaţi să-şi părăsească casele
1685 afișări
Imaginea articolului Războiul îşi pune amprenta pe moralul ucrainenilor. Tot mai mulţi civili părăsesc zonele bombardate după aproape patru luni de război

Sursa foto: MediafaxFoto

Tot mai mulţi ucraineni iau calea exilului, nemulţumiţi de evoluţia războiului. Promisiunea că vor reveni în viitorul apropiat la casele lor este incertă, iar lipsa condiţiilor din cauza luptelor a marcat moralul tot mai multora.

De la începutul invaziei ruse, mai mult de o treime dintre ucraineni au fost forţaţi să-şi părăsească casele. ONU estimează că aproximativ şapte milioane de persoane au fost strămutate în interiorul ţării şi peste cinci milioane au fugit din Ucraina.

"Este foarte greu. Fără electricitate, fără apă, fără gaz, fără nimic. Cum să trăim? Bombardamente constante. A devenit insuportabil să te trezeşti şi să adormi cu frică. Am decis să plecăm", a declarat Lilia, o mamă de 22 de ani din oraşul Bakhmut.

Organizaţia Naţiunilor Unite estimează, de asemenea, că aproximativ 13 milioane de ucraineni continuă să rămână blocaţi în zonele afectate sau în imposibilitatea de a pleca din cauza riscurilor sporite de securitate, distrugerii podurilor şi drumurilor, precum şi din cauza lipsei de resurse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici