Războiul Israel - Hamas. Premierul israelian afirmă că Hamas trebuie distrus pentru a fi pace. Presa palestiniană relatează despre loviturile din timpul nopţii în Gaza şi ciocnirile din Cisiordania

  • Un soldat al IDF moare după ce a fost infectat de o ciupercă periculoasă în timpul unei operaţiuni terestre în Gaza.
  • IDF confiscă rachete improvizate şi arme de foc într-un raid nocturn la Nur Shams, în Cisiordania.
  • Semiluna Roşie din Khan Younis susţine că i-a fost bombardat sediul.
  • Forţa aeriană israeliană loveşte sudul Fâşiei Gaza pentru a se pregăti pentru o ofensivă terestră extinsă, spune armata.
  • Libanul raportează lovituri israeliene în apropierea satelor de frontieră.
  • SUA afirmă că membrii Kataeb Hezbollah au fost ucişi în lovituri de represalii, după ce un soldat a fost grav rănit.
  • Un grup maritim britanic investighează raportul privind un nou atac în largul Yemenului.
  • IDF anunţă moartea a 2 soldaţi în sudul Fâşiei Gaza, ridicând bilanţul operaţiunilor terestre la 158 de morţi.
  • Presa palestiniană relatează despre loviturile din timpul nopţii în Gaza şi ciocnirile din Cisiordania.
  • Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că va continua să lupte în Gaza până când Hamas va fi distrusă, sfidând apelurile globale pentru o încetare a focului, pe fondul îngrijorărilor că conflictul s-ar putea extinde cu forţele aliate de SUA şi Iran care se atacă din nou reciproc.
2501 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel - Hamas. Premierul israelian afirmă că Hamas trebuie distrus pentru a fi pace. Presa palestiniană relatează despre loviturile din timpul nopţii în Gaza şi ciocnirile din Cisiordania

Sursa foto: AP

UPDATE Războiul din Gaza va continua luni de zile

Războiul pe care Israelul îl poartă împotriva Hamas în Gaza va continua probabil timp de mai multe luni, a declarat marţi şeful militar al ţării.

"Războiul va continua timp de multe luni şi vom folosi diferite metode pentru a ne menţine realizările pentru o perioadă lungă de timp", a declarat şeful Statului Major General Herzi Halevi, într-o declaraţie la graniţa cu Fâşia Gaza.

"Nu există soluţii magice, nu există scurtături în dezmembrarea unei organizaţii teroriste, ci doar lupte hotărâte şi persistente", a spus Halevi. "Vom ajunge şi la conducerea Hamas, indiferent dacă va dura o săptămână sau dacă va dura luni de zile".

Israelul a jurat să anihileze Hamas după ce luptătorii săi au atacat Israelul la 7 octombrie, ucigând 1.200 de persoane şi luând 240 de ostatici.

"Am spus încă din primele momente că va fi un război lung, pentru că a fost corect să stabilim obiective de anvergură şi vom ajunge departe, de aceea durata va fi lungă." Durata, a spus Halevi, va permite armatei să îşi adapteze metodele.

"În cele din urmă, vom putea spune că nu există un inamic care să înconjoare statul Israel? Cred că este prea ambiţios, dar vom crea o nouă situaţie de securitate", a spus Halevi.

UPDATE Hezbollah a tras o rachetă antitanc asupra unei biserici din nordul Israelului, rănind un civil

Gruparea teroristă Hezbollah a tras o rachetă antitanc din Liban asupra unei biserici din nordul Israelului, rănind un civil.

Într-o declaraţie, Hezbollah susţine că a vizat o poziţie a IDF în apropiere de comunitatea nordică Shomera.

Însă, potrivit presei de limbă ebraică, ţinta este de fapt o biserică din satul palestinian creştin depopulat Iqrit, aflat în apropiere.

Un bărbat civil în vârstă de 80 de ani care păzea biserica a fost rănit moderat în atac, spun rapoartele.

Potrivit rapoartelor, o altă rachetă a fost trasă asupra zonei în timp ce trupele şi serviciile medicale lucrau la evacuarea bărbatului rănit.

Nu există niciun comentariu din partea IDF.

UPDATE IDF spune că trupele au descoperit un depozit de arme ascuns în dormitorul unui copil din oraşul Gaza

IDF afirmă că trupele Batalionului 931 al Brigăzii Nahal au recuperat un mare depozit de arme în interiorul unei case din zona cartierelor Daraj şi Tuffah din oraşul Gaza.

Potrivit unei declaraţii, după numeroase întâlniri cu agenţi Hamas în zonă, trupele au pornit să facă raiduri în locuri despre care se crede că sunt folosite de Hamas.

Într-una dintre case, trupele au găsit zeci de puşti de asalt, grenade şi RPG-uri într-un dormitor pentru copii.

"Aceste descoperiri sunt un alt exemplu al încercării organizaţiei teroriste Hamas de a ascunde arme şi activităţi teroriste sub acoperire civilă", precizează IDF.

UPDATE Gallant spune că Israelul duce un război pe mai multe fronturi

Ministrul apărării, Yoav Gallant, spune că Israelul este atacat în şapte fronturi separate în contextul războiului în curs de desfăşurare din Fâşia Gaza, iar armata a răspuns până acum în şase dintre ele.

"Ne aflăm într-un război pe mai multe fronturi. Suntem atacaţi din şapte locuri diferite: Gaza, Liban, Siria, [Cisiordania], Irak, Yemen şi Iran", spune Gallant la o reuniune a Comisiei pentru afaceri externe şi apărare a Knessetului.

"Am răspuns şi am acţionat deja în şase dintre aceste domenii şi spun aici în modul cel mai clar: Oricine acţionează împotriva noastră este o ţintă potenţială, nu există imunitate pentru nimeni", adaugă el.

Gallant spune că războiul din Gaza va fi "un război lung şi dur. Are costuri - costuri grele - dar justificarea sa este cea mai mare care poate fi.

"Fără a îndeplini obiectivele războiului, ne vom afla într-o situaţie în care... problema va fi că oamenii nu vor dori să trăiască într-un loc în care nu ştim cum să-i protejăm", spune el în faţa comisiei.

"Avem nevoie de determinare, rezistenţă, forţă şi coeziune naţională cu obiectivele. Este o bătălie în care cel care supravieţuieşte este cel care este mai puternic la nivel naţional, în valorile sale şi în unitatea sa. Este o bătălie a determinării naţionale şi vă spun că vom învinge Hamas", adaugă Gallant.

UPDATE Un mort în explozia unei maşini în Netanya, într-o posibilă tentativă de atentat

O maşină a explodat în centrul oraşului Netanya în această dimineaţă, ucigând o persoană într-un incident tratat ca o posibilă tentativă de asasinat, anunţă Poliţia israeliană într-un comunicat.

La faţa locului au fost găsite urme de materiale explozive, se arată în comunicat, adăugând că probele au fost transferate la un laborator de identificare criminalistică pentru investigaţii suplimentare.

UPDATE IDF loveşte locuri din Liban ca răspuns la proiectilele trase în zona Muntelui Dov

Mai multe proiectile au fost trase din Liban în zona Muntelui Dov de la graniţă, unde sunt mai multe poziţii militare, declară IDF.

Ca răspuns, trupele lovesc locuri din Liban.

IDF confirmă, de asemenea, că în această dimineaţă, un avion de luptă a lovit un site Hezbollah din Liban, iar un tanc a bombardat un loc de la graniţă „pentru a îndepărta o ameninţare”.

O rachetă sol-aer a fost trasă în această dimineaţă din Liban asupra unui avion militar israelian. IDF spune că racheta nu a lovit aeronava.

UPDATE Soldat IDF rănit uşor în timpul raidului de peste noapte în Nur Shams din Cisiordania

Un soldat a fost rănit uşor în timpul confruntărilor cu oameni înarmaţi palestinieni în tabăra de refugiaţi Nur Shams, lângă oraşul Tulkarem din Cisiordania, peste noapte, a spus IDF.

Soldatul a fost rănit de schije după ce bărbaţi înarmaţi au deschis focul şi au aruncat explozibili asupra trupelor, arată declaraţia.

Trupele au confiscat aproximativ 30 de arme de foc, au detonat un laborator de explozibili şi au reţinut opt suspecţi în timpul raidului.

UPDATE Lapid: Dacă 7 octombrie s-ar fi întâmplat sub supravegherea mea, mi-aş fi dat demisia imediat

Într-o declaraţie împotriva prim-ministrului Benjamin Netanyahu, liderul opoziţiei, Yair Lapid, a declarat la Radioul Armatei că, dacă atacurile din 7 octombrie s-ar fi produs sub supravegherea sa, el şi-ar fi dat demisia în aceeaşi zi.

Referindu-se la guvernul pe care l-a condus împreună cu fostul premier Naftali Bennett, Lapid spune: „În vremea noastră, Hamas ştia că nu va ataca. A recunoscut slăbiciunea conducerii ţării, cea mai rea din istoria ţării şi a atacat.”

UPDATE Zeci de persoane organizează un protest în nordul Israelului, spunând că guvernul nu le protejează

Locuitorii din nordul Israelului, care au fost evacuaţi pe fondul atacurilor transfrontaliere persistente din Liban, protestează împotriva guvernului în faţa Kibbutzului Amiad din Galileea, susţinând că au fost abandonaţi.

În imaginile de la demonstraţie, zeci de protestatari pot fi văzuţi aliniaţi pe marginea autostrăzii, fluturând steaguri israeliene şi strigând.

Potrivit presei ebraice, protestatarii au cerut dizolvarea guvernului şi înlocuirea acestuia cu unul nou, afirmând că acesta nu a reuşit să protejeze locuitorii din sudul Israelului la 7 octombrie şi nu va reuşi să îi protejeze nici pe cei din nord.

UPDATE Un soldat al IDF moare după ce a fost infectat de o ciupercă periculoasă în timpul unei operaţiuni terestre în Gaza

Un soldat al IDF a murit după ce a fost infectat de o tulpină periculoasă de ciupercă în timpul luptelor din Fâşia Gaza, informează postul public de televiziune Kan.

Soldatul a fost adus la Centrul Medical Assuta Ashdod în urmă cu două săptămâni cu răni grave la nivelul membrelor, se arată în raport. În ciuda îngrijirii non-stop, ciuperca s-a dovedit a fi rezistentă la tratament, iar soldatul a cedat rănilor sale.

Se crede că aproximativ zece soldaţi au fost infectaţi cu aceeaşi ciupercă şi sunt sub tratament în Israel, a declarat marţi dimineaţă la radio Kan fostul director al Unităţii de boli infecţioase a Centrului Medical Sheba.

Se crede că sursa ciupercii ar fi solul care a fost contaminat cu deşeuri de canalizare. Infecţia este apoi contractată prin rănile suferite de soldaţii care luptă în Gaza şi care nu pot fi păstrate sterile din cauza condiţiilor de pe teren.

UPDATE IDF confiscă rachete improvizate şi arme de foc într-un raid nocturn la Nur Shams, în Cisiordania

Rezerviştii IDF şi ofiţerii Poliţiei de Frontieră au acţionat pe timpul nopţii în tabăra de refugiaţi Nur Shams de lângă Tulkarem, în Cisiordania, reţinând palestinieni căutaţi şi confiscând explozibili, potrivit armatei.

Trupele au localizat un laborator de explozibili în zonă, cu zeci de dispozitive explozive improvizate şi alte echipamente, potrivit IDF.

IDF spune că soldaţii au confiscat, de asemenea, rachete improvizate şi alte arme de foc în clădire.

Clădirea care adăpostea laboratorul de explozibili a fost ulterior distrusă în mod controlat de către geniştii de luptă, precizează armata, adăugând că un suspect care locuia acolo a fost reţinut.

Alţi şapte palestinieni căutaţi au fost reţinuţi până în prezent în operaţiunea din Nur Shams, precizează IDF.

Presa palestiniană a raportat, de asemenea, ciocniri în tabără în cursul nopţii, deşi nu există rapoarte privind răniţii.

De la atacul Hamas din 7 octombrie din sudul Israelului, trupele au arestat peste 2.400 de palestinieni căutaţi în Cisiordania, dintre care peste 1.200 afiliaţi la Hamas.

UPDATE Semiluna Roşie din Khan Younis susţine că i-a fost bombardat sediul 

Societatea Semilună Roşie palestiniană susţine că sediul său din Khan Younis, în sudul oraşului Gaza, este bombardat de Israel.

Într-un mesaj postat pe Twitter, CRPS afirmă că mai multe persoane sunt rănite în atacul asupra etajelor superioare ale clădirii sale, unde se adăpostesc mii de persoane.

IDF spune că verifică raportul privind presupusul atac.

UPDATE Forţa aeriană israeliană loveşte sudul Fâşiei Gaza pentru a se pregăti pentru o ofensivă terestră extinsă, spune armata

Forţele aeriene israeliene au lovit peste 100 de ţinte Hamas în sudul Fâşiei Gaza în cursul nopţii, în pregătirea unor operaţiuni terestre extinse în zonă, afirmă armata, chiar dacă armata continuă să se confrunte cu rezistenţă pe fondul operaţiunilor de curăţare în nordul Fâşiei.

Potrivit IDF, ţintele au inclus puţuri de tuneluri, situri militare şi alte infrastructuri folosite de agenţii terorişti pentru a ţinti forţele israeliene.

În timpul loviturilor din zona Khan Younis, unde trupele au conturat în mare parte luptele din ultimele săptămâni, IDF afirmă că Brigada a 7-a blindată a dirijat avioanele IAF să lovească peste 10 agenţi Hamas în doar câteva minute.

Într-un alt incident din Khan Younis, IDF afirmă că Brigada Givati a reperat o celulă Hamas care se îndrepta spre o clădire folosită de grupul terorist pentru depozitarea armelor. A fost apoi solicitat un atac aerian împotriva clădirii.

Între timp, luptele continuă în nordul Fâşiei Gaza, chiar dacă IDF a indicat că deţine "controlul operaţional" asupra celei mai mari părţi a zonei.

Peste noapte, în Jabaliya, trupele Brigăzii 261 (şcoala de ofiţeri Bahad 1 pe timp de război) s-au luptat cu un agent Hamas care a încercat să plaseze un dispozitiv exploziv lângă un tanc în care se aflau unii dintre soldaţi, potrivit IDF.

În acelaşi timp, soldaţii au solicitat un raid aerian împotriva agentului, a membrilor celulei care se aflau în spatele atacului, precum şi a unei clădiri folosite de celulă, precizează IDF.

Între timp, trupele Givati care operează cu Brigada blindată 401 au efectuat un raid asupra unui complex al Jihadului Islamic în cartierele Daraj şi Tuffah din oraşul Gaza, localizând arme de foc, explozibili şi documente de informaţii, potrivit IDF.

UPDATE Libanul raportează lovituri israeliene în apropierea satelor de frontieră

Agenţia naţională de ştiri oficială din Liban raportează că Israelul efectuează bombardamente intense în apropierea satelor Aita al-Shaab şi Ramyeh, în apropiere de graniţa ţării cu Israelul.

Raportul adaugă că avioane de recunoaştere israeliene au fost văzute peste noapte deasupra mai multor oraşe din sudul Libanului.

Postul de ştiri pro-Hezbollah Al-Mayadeen raportează lovituri israeliene la periferia oraşului libanez Meiss Ej Jabal, un oraş libanez situat mai la est, în apropiere de graniţa cu Israelul.

Nu există niciun comentariu israelian cu privire la atacurile raportate.

UPDATE SUA afirmă că membrii Kataeb Hezbollah au fost ucişi în lovituri de represalii, după ce un soldat a fost grav rănit

Armata americană afirmă că a ucis mai mulţi luptători Kataeb Hezbollah în lovituri de represalii şi a distrus instalaţiile vizate folosite de gruparea din Irak, după ce trei militari americani au fost răniţi într-un atac cu drone, informează Comandamentul Central al SUA.

Unul dintre cei trei membri ai serviciului a suferit răni grave în atacul din nordul Irakului, a declarat Adrienne Watson, purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, în legătură cu acest atac.

Preşedintele american Joe Biden a fost informat despre atacul cu drone de către secretarul Apărării, Lloyd Austin, şi a optat pentru a viza trei locaţii folosite de Kataeb Hezbollah şi grupuri afiliate, potrivit unui oficial american anonim.

"Preşedintele nu acordă o prioritate mai mare decât protecţiei personalului american care serveşte în pericol", spune Watson despre răspunsul SUA. "Statele Unite vor acţiona la momentul şi în modul pe care îl vom alege în cazul în care aceste atacuri vor continua".

Gruparea Kataeb Hezbollah, susţinută de Iran, a comis zeci de atacuri şi tentative de atacuri împotriva trupelor americane de la izbucnirea războiului dintre Israel şi Hamas. Soldaţii au suferit traumatisme cerebrale minore în incidentele anterioare.

Grupul a declarat la începutul acestei luni că atacurile vor continua până când ultimul soldat american va părăsi Irakul.

UPDATE Un grup maritim britanic investighează raportul privind un nou atac în largul Yemenului

Un posibil atac maritim în apropierea coastelor Yemenului este în curs de investigare, informează agenţia britanică Maritime Trade Operations.

Organismul spune că a primit un raport despre un incident la aproximativ 50 de mile marine la vest de oraşul Al Hudaydah din Yemen în această dimineaţă.

Nu au fost furnizate alte detalii.

Rebelii Houthi din Yemen au efectuat numeroase atacuri cu rachete şi drone asupra navelor care navighează pe culoarul maritim cheie din Marea Roşie în ultimele săptămâni.

UPDATE IDF anunţă moartea a 2 soldaţi în sudul Fâşiei Gaza, ridicând bilanţul operaţiunilor terestre la 158 de morţi

Forţele de Apărare ale Israelului anunţă moartea a doi soldaţi în luptele din sudul Fâşiei Gaza, ieri, ceea ce ridică la 158 numărul de morţi al armatei de la începutul ofensivei terestre.

Aceştia sunt Sergentul-major (rez.) Elisha Yehonatan Lober, 24 de ani, din Batalionul 8104 al Brigăzii 179 Blindate de Rezervă, din Yitzhar şi Sgt. clasa întâi (rezident) Joseph Yosef Gitarts, 25 de ani, din Batalionul 7029 al Brigăzii 179 Blindate de Rezervă, din Tel Aviv.

Lober a fost ucis în timpul unui schimb de focuri cu agenţi Hamas, iar Gitarts a fost ucis de o rachetă ghidată antitanc.

Armata afirmă că patru soldaţi au fost grav răniţi ieri în luptă: doi soldaţi din Batalionul 82 al Brigăzii 7 blindate, precum şi un ofiţer din Batalionul 75, toţi răniţi de un obuz de mortier în sudul Gaza. Un rezervist din Batalionul 6646 al Brigăzii 646 a fost rănit în nordul Fâşiei, precizează armata.

UPDATE Presa palestiniană relatează despre loviturile din timpul nopţii în Gaza şi ciocnirile din Cisiordania

Mass-media palestiniană raportează bombardamente intense în cursul nopţii în centrul şi sudul Fâşiei Gaza.

Raiduri, unele dintre ele considerate a fi mortale, sunt raportate în tabăra Maghazi şi în apropiere de Bureij şi Nuseirat, în centrul enclavei, şi în Rafah şi Khan Younis, în sud.

Mass-media palestiniene raportează, de asemenea, confruntări puternice cu forţele israeliene în tabăra Nur Shams din Tulkarem din Cisiordania, precum şi în oraşul Tammun şi în tabăra Aida din Betleem.

Nu există până acum niciun comentariu din partea IDF.

Premierul israelian afirmă că Hamas trebuie distrus pentru a fi pace

Netanyahu, care a vizitat luni trupele israeliene din nordul Fâşiei Gaza, a declarat în faţa parlamentarilor din partidul său Likud că războiul este departe de a se încheia şi a respins ceea ce el a catalogat drept speculaţii ale presei că guvernul său ar putea pune capăt luptelor, potrivit Reuters.

El a declarat că Israelul nu va reuşi să îşi elibereze ostaticii rămaşi în posesia Hamas fără a aplica presiune militară.

„Nu ne oprim. Războiul va continua până la sfârşit, până când îl vom termina, nu mai puţin”, a declarat Netanyahu.

Într-un articol de opinie publicat luni în Wall Street Journal, Netanyahu a reiterat trei condiţii prealabile pentru pace: Hamas trebuie să fie distrusă, Gaza trebuie demilitarizată, iar societatea palestiniană trebuie să fie deradicalizată.

Ca represalii împotriva Hamas pentru ravagiile transfrontaliere mortale din 7 octombrie, Israelul se află sub presiunea celui mai apropiat aliat al său, Statele Unite, pentru a trece la o fază de mai mică intensitate a operaţiunilor din Gaza şi a reduce numărul de morţi în rândul civililor.

Aproape 20.700 de locuitori din Gaza au fost ucişi, dintre care 250 în ultimele 24 de ore, potrivit autorităţilor din Gaza condusă de Hamas.

Forţele americane au fost atacate de militanţii susţinuţi de Iran în Irak şi Siria din cauza susţinerii de către Washington a Israelului în războiul acestuia împotriva Hamas în Fâşia Gaza.

În cea mai recentă confruntare de tip „ochi pentru ochi”, armata americană a efectuat luni lovituri aeriene de represalii în Irak, după ce un atac cu dronă efectuat de militanţi aliniaţi de Iran asupra unei baze americane din Erbil a lăsat un membru al serviciului american în stare critică şi a rănit alţi doi membri ai personalului american, au declarat oficialii.

Atacurile aeriene au ucis „un număr de militanţi Kataib Hezbollah” şi au distrus mai multe instalaţii folosite de grup, a precizat armata americană.

Hezbollah are legături profunde cu Hamas şi cu Jihadul Islamic, o altă facţiune palestiniană susţinută de Iran.

„Aceste lovituri sunt menite să tragă la răspundere acele elemente direct responsabile pentru atacurile asupra forţelor coaliţiei din Irak şi Siria şi să le diminueze capacitatea de a continua atacurile. Ne vom proteja întotdeauna forţele noastre”, a declarat generalul Michael Erik Kurilla, şeful Comandamentului Central al SUA, într-un comunicat.

Armata americană a fost atacată de cel puţin 100 de ori în Irak şi Siria de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, în octombrie, de obicei cu un amestec de rachete şi drone de atac unidirecţionale.

De săptămâni întregi, Washingtonul a făcut presiuni asupra Israelului să ia măsuri suplimentare pentru a reduce la minimum daunele provocate civililor, prin desemnarea unor zone sigure şi prin eliberarea rutelor umanitare pentru ca oamenii să poată scăpa. Dar numărul morţilor continuă să crească, iar operaţiunile israeliene s-au intensificat.

Gemma Connell, un şef de echipă al ONU detaşat în Gaza de câteva săptămâni, a descris ceea ce ea a numit o „tablă de şah umană”, în care mii de oameni, strămutaţi de mai multe ori deja, sunt din nou pe fugă şi nu există nicio garanţie că o destinaţie va fi sigură.

„A rămas atât de puţin spaţiu aici, în Rafah, încât oamenii pur şi simplu nu ştiu unde se vor duce şi se simte cu adevărat că oamenii sunt mutaţi pe o tablă de şah umană pentru că există un ordin de evacuare undeva”, a declarat Connell, care a vizitat luni cartierul Deir al-Balah din centrul Gaza.

„Oamenii fug din acea zonă în altă zonă. Dar nu sunt în siguranţă acolo”, a declarat ea pentru Reuters.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că armata ia toate măsurile de precauţie posibile pentru a reduce la minimum rănirile provocate civililor, dar că militanţii palestinieni îi folosesc pe civili ca scuturi umane, acuzaţie pe care Hamas o neagă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici