Războiul Israel - Hamas. Qatar lucrează la o nouă soluţie privind un armistiţiu de pace / Netanyahu ar fi refuzat de preşedintele Egiptului

  • Sute de protestatari au blocat miercuri seară, pentru scurt timp, autostrada principală din Tel Aviv, cerând guvernului să asigure eliberarea imediată a ostaticilor.
  • 100 de copii palestinieni, care au nevoie de îngrijiri medicale, vor fi transportaţi cu avioane şi vapoare la spitale din Italia.
  • Niciun acord concret între Israel şi Hamas.
2654 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel - Hamas. Qatar lucrează la o nouă soluţie privind un armistiţiu de pace / Netanyahu ar fi refuzat de preşedintele Egiptului

Sursă foto: Hepta/Mediafax Foto

UPDATE Şefii Mossad şi CIA se vor întâlni cu premierul Qatarului pentru a discuta despre armistiţiul din Gaza, potrivit Reuters

Directorii serviciului de informaţii israelian Mossad şi ai Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA se vor întâlni cu premierul Qatarului în Europa în acest weekend pentru a discuta despre încetarea focului în Fâşia Gaza şi eliberarea ostaticilor, a declarat joi pentru Reuters un oficial informat despre această întâlnire.

UPDATE Liderul rebelilor Houthi din Yemen va viza navele legate de Israel până când ajutoarele vor ajunge în Gaza

Atacarea navelor legate de Israel va continua până când ajutoarele vor ajunge la poporul palestinian din Gaza, a declarat joi liderul rebelilor Houthi din Yemen, Abdel-Malek al-Houthi, într-un discurs televizat.

"Ţara noastră îşi va continua operaţiunile până când alimentele şi medicamentele vor ajunge la populaţia din Gaza", a spus el.

Liderul grupării a adăugat că rezultatele ultimei escaladări americane şi britanice vor fi contraproductive şi nu vor afecta "voinţa şi determinarea noastră".

UPDATE Două spitale din Khan Younis izolate, un al treilea evacuat

Thomas White, înalt funcţionar al UNRWA, a declarat că luptele din Khan Younis au izolat cele două spitale principale ale oraşului, Nasser şi Al-Amal, blocând în interior sute de pacienţi.

White a precizat că un al treilea spital a fost, de asemenea, evacuat peste noapte şi că printre pacienţii care au plecat se numără şi femei care tocmai au suferit operaţii cezariene.

UPDATE Pe unde umblă liderii Hamas

UPDATE Qatar lucrează la o nouă propunere de armistiţiu

Qatar lucrează la o nouă propunere pe care să o înainteze Israelului şi Hamas pentru a ajunge la un armistiţiu şi la un nou schimb între ostaticii palestinieni şi prizonierii deţinuţi în închisorile israeliene. Al Jazeera scrie acest lucru, precizând însă că – potrivit unor oficiali familiarizaţi cu dosarul – distanţele rămân mari.

UPDATE Mai multe atacuri din Liban: două drone s-au prăbuşit în Galileea

Atacurile din Liban spre nordul Israelului continuă şi astăzi. Dimineaţa, în Galileea Superioară au sunat sirene de avertizare şi, la scurt timp după aceea, s-au auzit două explozii în apropiere de kibbutz Kfar Blum. Ulterior – a relatat postul de televiziune – s-a dovedit că două drone au căzut la pământ. Nu există rapoarte privind victime sau pagube.

UPDATE Al-Sisi a refuzat apelul telefonic cu Netanyahu

Preşedintele egiptean Abdel Fattah Al-Sisi ar fi refuzat o conversaţie telefonică cu premierul israelian Benjamin Netanhyahu. „Canalul 12” raportează, explicând că, în ultimele zile, biroul lui Netanyahu a încercat să înceapă conversaţia, dar a fost respins. În momentul de faţă, între Israel şi Egipt între delegaţiile respective au loc contacte care sunt definite drept „nivel inferior”.

Protestatarii din Tel Aviv cer guvernului să asigure eliberarea ostaticilor

Sute de protestatari au blocat miercuri seară, pentru scurt timp, autostrada principală din Tel Aviv, cerând guvernului să asigure eliberarea imediată a peste 100 de ostatici ţinuţi prizonieri în Fâşia Gaza.

Aceasta a fost cea mai recentă manifestare de nemulţumire faţă de guvern din partea familiilor ostaticilor şi a numeroşilor susţinători ai acestora. Aceştia spun că ostaticii sunt în mare pericol şi că timpul se scurge pentru a-i aduce acasă în siguranţă.

Poliţia a evacuat protestatarii de pe Autostrada Ayalon înainte ca mulţimea să se adune în faţa clădirii din apropiere, unde îşi au sediul armata israeliană şi Ministerul Apărării.

Niciun acord concret între Israel şi Hamas 

Un oficial israelian a negat informaţiile potrivit cărora un acord între Israel şi Hamas este aproape de a fi încheiat.

Oficialul anonim a declarat pentru CNN că mai este un drum lung de parcurs până la încheierea unui acord.

Aceştia au mai spus că Hamas nu a respins propunerea de a elibera ostatici israelieni în schimbul unui armistiţiu, deoarece acest lucru nu a fost niciodată oferit grupului militant.

Cu toate acestea, ei au spus că discuţiile - desfăşurate prin intermediul unor mediatori - continuă.

Rapoartele de la începutul acestei săptămâni au sugerat că Hamas ar fi respins un armistiţiu de două luni în schimbul eliberării ostaticilor israelieni. Însă unele publicaţii au spus că diverse acorduri au ajuns în stadii avansate de negociere.

SUA "deplânge" atacul asupra unui centru al ONU

Departamentul de Stat al SUA a declarat că deplânge atacul de astăzi asupra unui centru de instruire al ONU din Khan Younis.

Cel puţin nouă persoane au fost ucise şi 75 rănite în urma atacului cu tancuri asupra adăpostului UNRWA.

Este posibil ca numărul persoanelor decedate să crească.

Departamentul de Stat a declarat că civilii trebuie să fie protejaţi şi că trebuie respectată natura protejată a facilităţilor ONU.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, a anunţat o nouă operaţiune pentru a oferi tratament spitalicesc pentru 100 de copii palestinieni din Gaza.

Copiii vor fi transportaţi în Italia cu avionul şi vaporul, a spus Guido Crosetto, potrivit Sky News.

Primii 30 de copii vor zbura din Egipt în următoarele zile, iar alţi 30 vor ajunge în ţară cu familiile lor la sfârşitul lunii la bordul unui vas militar.

Crosetto nu a spus când şi cum vor fi transportaţi cei 40 de copii rămaşi.

Copiii vor fi trataţi în spitale din Bologna, Florenţa, Genova şi Roma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici