O ostatică israeliană eliberată spune că s-a întâlnit cu un lider Hamas într-un tunel

O ostatică israeliană eliberată spune a fost ţinută în condiţii groaznice într-un tunel, unde s-a şi întâlnit cu un lider Hamas, relatează AP.

1016 afișări
Imaginea articolului O ostatică israeliană eliberată spune că s-a întâlnit cu un lider Hamas într-un tunel

O ostatică israeliană eliberată spune că s-a întâlnit cu un lider Hamas într-un tunel

O femeie israeliană în vârstă de 72 de ani, ţinută captivă de militanţii Hamas timp de aproape 50 de zile, a declarat la un canal de televiziune israelian că a fost ţinută foarte mult timp într-un tunel întunecat şi umed, unde a întâlnit un lider Hamas şi a ajutat la trecerea timpului cu o serie de prelegeri informale ţinute de colegii ei ostatici.

Adina Moshe a fost luată prizonieră din Kibbutz Nir Oz, un sat agricol greu încercat, la 7 octombrie. Ea a fost eliberată la sfârşitul lunii noiembrie, ca parte a unui acord prin care aproximativ 100 de ostatici, majoritatea femei şi copii, au fost eliberaţi în schimbul unei încetări temporare a focului şi a eliberării palestinienilor încarceraţi de Israel.

Relatarea ei pentru postul de televiziune israelian Channel 12 vine în contextul în care se depun eforturi pentru a se ajunge la un nou acord care ar putea elibera cei aproximativ 100 de prizonieri rămaşi.

De asemenea, ea aruncă o nouă lumină asupra condiţiilor dificile pe care le-au îndurat ostaticii în captivitatea Hamas, unde Yehya Sinwar, liderul principal al Hamas în Gaza, i-a vizitat pe Moshe şi un grup de colegi ostatici în adâncurile subterane, a spus ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
osttic,
hamas,
israel

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici