Războiul din Ucraina, ziua 396. Macedonia de Nord ar putea trimite 12 elicoptere Mi-24 în Ucraina / Lupte intense în estul ţării, în oraşul Bahmut / Putin spune că Rusia va moderniza peste 1.600 de tancuri şi va produce altele noi

  • Armata rusă a fost respinsă de pe unul dintre drumurile cheie din oraşul Bahmut din estul ţării, a declarat sâmbătă un oficial militar ucrainean.
  • Putin promite că Rusia va moderniza peste 1.600 de tancuri în următorii 3 ani şi va produce altele noi.
  • Autorităţile ucrainene au declarat că doi civili au fost ucişi sâmbătă într-un atac cu rachete ruseşti asupra regiunii Done'k din estul Ucrainei.
4722 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 396. Macedonia de Nord ar putea trimite 12 elicoptere Mi-24 în Ucraina / Lupte intense în estul ţării, în oraşul Bahmut / Putin spune că Rusia va moderniza peste 1.600 de tancuri şi va produce altele noi

UPDATE 22:30 Exploziile de mine au rănit grav patru civili în Herson

Guvernatorul regiunii Herson, Oleksandr Prokudin, a raportat că, în urma a două explozii de mine pe câmpurile din apropierea satelor Ishchenka, Ivanivka şi Kostyrka, patru persoane au fost grav rănite şi spitalizate.

Prokudin a avertizat civilii să nu viziteze pădurile, câmpurile şi malurile râurilor care nu au fost încă inspectate de genişti.

Minele şi alte muniţii neexplodate rămân o problemă majoră în părţile Ucrainei care acum revin încet la viaţa normală după război şi ocupaţie.

UPDATE 21:00 Oraşul Vuhledar din estul Ucrainei, "ras complet de pe faţa pământului"

Oraşul Vuhledar din estul Ucrainei a fost "complet ras de pe faţa pământului", în timp ce în zonă continuă bombardamentele intense ale forţelor ruseşti, a declarat duminică Nazarii Kishak, un comandant ucrainean.

"Inamicul continuă să folosească lansatoare de rachete multiple şi să bombardeze nu numai linia frontului şi Vuhledar, ci şi zonele din jur", a spus el. "Inamicul bombardează în mod constant toate aşezările cu arme de calibru mare. Populaţia civilă este epuizată".

"Vuhledar a fost complet ras de pe faţa pământului. Totul este ars, oraşul este aproape gol. Există câţiva civili care ajută armata. Poliţia i-a luat pe restul oamenilor, în special pe copiii care stau în subsoluri de aproape o lună", a declarat Kishak.

UPDATE 19:30 Actorul Orlando Bloom, la Kiev în calitate de ambasador UNICEF

Actorul Orlando Bloom, cunoscut pentru rolurile sale din "Stăpânul inelelor" şi "Piraţii din Caraibe", a vizitat Ucraina pe 25 martie în calitate de ambasador al UNICEF.

Bloom a petrecut timp la Centrul pentru copii Spilno din Kiev, sprijinit de UNICEF. Aceasta a fost a doua vizită a lui Bloom în această ţară din 2016, când a călătorit în estul Ucrainei, vizitând Sviatohirsk, Sloviansk, Kramatorsk şi Mariupol.

"Nu m-aş fi aşteptat niciodată ca războiul să se fi intensificat în întreaga ţară de când am fost acolo", a scris el pe Instagram. "Dar astăzi, am avut norocul să aud râsetele copiilor la un centru Spilno, sprijinit de UNICEF, un spaţiu sigur, cald şi hrănitor pentru copii care se joacă, învaţă şi primesc sprijin psihosocial".

UPDATE 17:40 Oficial ucrainean: Putin ia Belarusul drept "ostatic nuclear” 

Înaltul oficial ucrainean pentru securitate a denunţat duminică planurile Kremlinului de a amplasa arme atomice tactice în Belarus, afirmând că Rusia îşi ia aliatul drept "ostatic nuclear". 
 

UPDATE 16:40 Yermak: Un raid aerian rusesc a lovit mai multe clădiri rezidenţiale din Avdiivka, regiunea Doneţk

 

Şeful de cabinet al preşedintelui Volodymyr Zelensky, Andriy Yermak, a raportat duminică, faptul că ruşii au atacat două clădiri cu mai multe etaje în Avdiivka, un oraş din regiunea Doneţk.
 
Nu s-au înregistrat victime, potrivit lui Yermak.
 

UPDATE 16:00 Ucraina şi Germania denunţă planul lui Putin de a amplasa arme nucleare tactice în Belarus 

Oficialii de la Kiev şi Berlin au condamnat anunţul preşedintelui Vladimir Putin potrivit căruia Rusia va amplasa arme nucleare tactice în ţara vecină Belarus. 
 

UPDATE 15:00 NATO spune că retorica nucleară a Rusiei este periculoasă şi iresponsabilă 

NATO a criticat duminică Rusia pentru retorica sa nucleară "periculoasă şi iresponsabilă", la o zi după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va amplasa arme nucleare tactice în Belarus. 
 

UPDATE 13:50 Macedonia de Nord ar putea trimite 12 elicoptere Mi-24 în Ucraina

 
O propunere de a trimite 12 elicoptere Mi-24 în Ucraina va fi supusă aprobării în cadrul următoarei sesiuni a guvernului din Macedonia de Nord, a declarat ministrul Apărării Slavjanka Petrovska, după cum relatează presa locală Nezavisen, citată de Kyiv Indepedent.
 
Petrovska declară că decizia nu va afecta pregătirea de luptă a armatei macedonene de Nord, deoarece „echipamentul se află deja la sfârşitul perioadei de utilizare, conform planurilor de modernizare”, citată de mass-media.
 
„Toate echipamentele care au fost donate până acum au legătură cu solicitarea autorităţilor ucrainene, care sunt capabile să le folosească, dar şi să le întreţină”, a declarat Petrovska, conform sursei menţionate. 
 
Ministrul a mai spus că ajutorul global al Macedoniei de Nord pentru Ucraina, fără eventuala donaţie de elicoptere Mi-24, se ridică la 30 de milioane de euro. La începutul lunii august, Macedonia de Nord a trimis patru avioane Su-25 în Ucraina.
 

UPDATE 12:00 Ministerul britanic al Apărării transmite că Rusia a început să primească „reaprovizionări regulate” de drone iraniene 

Potrivit ministerului, „Rusia a început probabil să primească reaprovizionări regulate de un număr mic” de drone de fabricaţie iraniană.
 
De asemenea, ministerul a raportat că Rusia lansează probabil dronele din estul Krasnodar Krai şi din nord-estul regiunii Briansk, ceea ce îi permite „flexibilitatea de a viza un sector larg al Ucrainei şi scade timpul de zbor către ţintele din nordul Ucrainei”. 
 

UPDATE 10:00 Peste 300 de atacuri cibernetice înregistrate în Ucraina în ianuarie-februarie

UPDATE 9:00 Statul Major General raportează că forţele ucrainene au respins peste 85 de atacuri ruseşti 

UPDATE 08:00 ISW: Putin a încercat probabil să desfăşoare arme nucleare ruseşti în Belarus încă dinainte de invazia la scară largă

Preşedintele rus Vladimir Putin a luat, cel mai probabil, decizia de a desfăşura arme nucleare ruseşti în Belarus înainte de invazia din 2022 a Ucrainei din februarie şi probabil a ales acest moment pentru a servi strategiei sale actuale de transmitere a mesajelor împotriva aliaţilor occidentali ai Ucrainei, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului în ultima sa actualizare.

UPATE 07:00 Pentagonul nu vede niciun indiciu că Rusia intenţionează să folosească arme nucleare

Departamentul american al Apărării a declarat pe 25 martie că nu există indicii că Rusia se pregăteşte să folosească arme nucleare, după ce Kremlinul a anunţat că intenţionează să amplaseze arme nucleare tactice în Belarus.

Putin: Rusia va moderniza peste 1.600 de tancuri în următorii 3 ani şi va produce altele noi

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că ţara sa intenţionează să modernizeze 1.600 de tancuri disponibile în stoc în următorii trei ani, precum şi să intensifice producţia de tancuri, a relatat presa rusă de stat.

Afirmaţia lui Putin din 25 martie, făcută în timpul unui interviu acordat unui canal de televiziune controlat de Kremlin, pare a fi o ameninţare la adresa Ucrainei şi a naţiunilor occidentale, despre care liderul rus susţine că intenţionează să trimită 420-440 de tancuri Kievului.

Doi morţi în atacul cu rachete asupra regiunii Doneţk, potrivit unui oficial ucrainean

Autorităţile ucrainene au declarat că doi civili au fost ucişi sâmbătă într-un atac cu rachete ruseşti asupra regiunii Done'k din estul Ucrainei.

Un bărbat a fost ucis în oraşul Chasiv Yar, iar o femeie a fost ucisă în oraşul Toretsk, a declarat Andriy Yermak, şeful biroului preşedintelui ucrainean, într-o postare pe Telegram sâmbătă.

Acest lucru vine după ce vineri trei persoane au fost ucise într-un atac cu rachete ruseşti lansat în timpul nopţii asupra oraşului Kostantynivka din regiunea Doneţk.

Oraşul a fost lovit cu o frecvenţă tot mai mare de rachete ruseşti, în special de cele imprecise S-300. Kostantynivka se află la aproximativ 20 de kilometri vest de oraşul Bakhmut, aflat în conflict.

Ucraina a respins forţele ruseşti de pe un drum cheie din Bahmut

Forţele ruseşti au respinse de pe unul dintre drumurile cheie din oraşul Bahmut din estul ţării, a declarat sâmbătă un oficial militar ucrainean. 

Soldaţii ucraineni "au reuşit să îndepărteze inamicul" de "drumul vieţii" din Bahmut pe o "distanţă considerabilă", făcând imposibil pentru Rusia să ţină drumul sub controlul focului, a declarat Iuriy Fedorenko, un ofiţer militar ucrainean.

Forţele ucrainene şi-au "îmbunătăţit poziţia" în oraş, a adăugat Fedorenko, deşi a recunoscut că "luptele sunt dure".

Armata ucraineană afirmă că a respins peste 50 de atacuri ruseşti în ultimele 24 de ore

Armata ucraineană a respins peste 50 de atacuri ruseşti în ultimele 24 de ore, a afirmat sâmbătă Statul Major General al Forţelor Armate Ucrainene într-o actualizare.

Majoritatea atacurilor respinse au fost concentrate în comunităţi din estul regiunii Doneţk, a precizat Statul Major General, inclusiv în oraşul Bahmut, aflat în pericol, şi în oraşele Avdiivka, Lyman şi Marinka.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici