LIVE-TEXT  Video Războiul din Ucraina, ziua 179. Armata lui Putin avansează / Fiica lui Aleksandr Dughin a fost asasinată la Moscova. Zelenski: "Rusia ar putea comite un act îngrozitor de Ziua Naţională a Ucrainei" / Explozii în Odesa şi bombardamente în Sevastopol

  • Zelenski: Ne pregătim pentru un nou an în istoria existenţei Ucrainei. Preşedintele ucrainean avertizează că Rusia se pregăteşte să comită un act îngrozitor de Ziua Naţională a Ucrainei
  • Boxerul ucrainean Oleksandr Usyk l-a învins pe britanicul Anthony Joshua: "Dedic această luptă statului meu - Ucraina, Forţelor Armate ale Ucrainei şi tuturor celor care îmi apără în prezent ţara"
  • Fiica lui Alexandr Dughin, geopolitician şi propagandist putinist, a fost asasinată la Moscova
  • Ruşii, speriaţi de dronele ucrainenilor, o iau la fugă din Sevastopol
  • Alexandr Dughin a fost internat la spital după ce a suferit şocul pierderii fiicei sale.
  • Forţele ruse bombardează cimitirul din Marhaneţ de lângă centrala nucleară Zaporojie
66060 afișări

UPDATE 19:00 - Alexandr Dughin a fost internat la spital după ce a suferit şocul pierderii fiicei sale. Nu este cunoscută starea sa. 

 

 

UPDATE 18:00- Forţele ruse bombardează cimitirul din Marhaneţ de lângă centrala nucleară Zaporojie

Primarul Nikopolului, Yevhen Yevtushenko, a declarat că trupele ruse au bombardat cimitirul cu proiectile de artilerie de peste Nipru pe 21 august.
 

 

UPDATE 16:00 - Rusia măreşte stocul rachetelor de croazieră în Marea Neagră înainte de Ziua Independenţei Ucrainei

Comandamentul Operaţional „Sud” al Ucrainei a raportat că Rusia s-ar putea pregăti să lanseze rachete de croazieră care să lovească oraşele ucrainene pe 24 august, chiar de Ziua Independenţei Ucrainei. Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al comandamentului, a declarat că Rusia are cinci crucişătoare cu rachete de croazieră în Marea Neagră, inclusiv un submarin.
 

UPDATE 14:59 Armata lui Putin avansează în mai multe direcţii

 
În utimele 24 de ore, trupele ruse au întreprins manevre ofensive în apropierea satelor Blagodatne şi Vasylky din regiunea Mykolaiv pentru a-şi îmbunătăţi poziţia tactică, potrivit unui comunicat al Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei. 
 
Forţele ruse şi-au concentrat eforturile în principal pentru a relua ofensiva în direcţia Sloviansk din regiunea Doneţk, sens în care au bombardat cu artilerie şase aşezări din zonă.
 

UPDATE 14:20 Şeful Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Kirovohrad a fost găsit mort în Kropyvnytskyy 

 

UPDATE 12:00 Rusia mută rachete în Belarus

Forţele Armate ale Federaţiei Ruse au transferat sisteme de apărare aeriană pe teritoriul Republicii Belarus.
 
Pe direcţiile localităţilor Volyn şi Polissia, există o ameninţare continuă cu rachete inamice şi lovituri aeriene de pe teritoriul şi din spaţiul aerian bielorus, conchide Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei în raportul situaţiei operative de azi-dimineaţă. 
 

UPDATE 10:50 Apar primele imagini cu tatăl Dariei Dughin, Alexandr Dughin, „ideologul” Kremlinului. Acesta a fost filmat la locul tragediei, după explozie, vizibil devastat de pierderea fiicei sale.

UPDATE 9:00 Pe durata nopţii, au fost alerte aeriene în aproape în toată Ucraina. Mai multe explozii au fost semnalate la Odesa 

UPDATE 8:00 Ruşii au bombardat toată noaptea regiunea Dnipropetrovsk 

UPDATE 01:00 - Fiica lui Alexandr Dughin, propagandist putinist, a fost asasinată la Moscova. Tatăl ei ar fi fost vizat de autorii asasinatului

 

Automobilul în care se afla Daria Dugina a explodat în suburbiile Moscovei. Era fiica lui Alexander Dugin (o persoană apropiată lui Putin, foarte implicată în propagandă pentru expansionismul rusesc). 

Femeia în vârstă de 30 ani a murit pe loc. Ea a fost, de asemenea, pe lista sancţiunilor date de britanici din 4 iulie. 

Violonistul rus Petr Lundstrem spune că Daria se întorcea de la un festival tradiţional. Tatăl ei urma să însoţească în aceeaşi maşină la întoarcere, dar a ales să se deplaseze cu un alt automobil.  

Autorul asasinatului este încă necunoscut, dar automobilul ar fi fost distrus cu o bombă artizanală. 

Pe 19 martie 2022, într-o transmisiune live, Daria spunea că identitatea culturală ucraineană este localizată doar în vestul Ucrainei, dar estul Ucrainei, adică Donbassul şi Crimeea, sunt dispuse să accepte să adere la "Imperiul Eurasiatic" pe baza credinţei religioase şi a naţionalităţii.  

Ea spunea că oricine se opune "civilizaţiei materialiste occidentale" este tovarăşul Rusiei. Mai spunea  că o alianţă cu China este probabilă. 

 

Ruşii, speriaţi de dronele ucrainenilor,  o iau la fugă din Sevastopol 

 

Mândria Ucrainei - Oleksandr Usyk, îl învinge pe Joshua 

Oleksandr Usyk deţine până acum titlurile la categoria grea – WBA, IBF, WBO şi IBO – după ce l-a învins pe Anthony Joshua cu scorul 115-113, 116-112 şi 113-115 în trei runde.

"Dedic această luptă statului meu - Ucraina, Forţelor Armate ale Ucrainei şi tuturor celor care îmi apără în prezent ţara", a declarat Oleksandr Usyk după lupta cu Anthony Joshua.

 
El şi-a exprimat dorinţa de a boxa Tyson Fury, altfel nu va mai boxa deloc. 

 

 

Zelensky: Rusia ar putea comite un act „deosebit de crud”de Ziua Naţională a Ucrainei

Preşedintele Volodymyr Zelensky a declarat în timpul discursului său adresat naţiunii din 20 august că armata rusă ar putea face un astfel de pas în mijlocul celor două sărbători anuale importante ale Ucrainei, Ziua Drapelului Naţional pe 23 august şi Ziua Independenţei pe 24 august. „Ar trebui să fim conştienţi de faptul că în această săptămână Rusia ar putea încerca să facă ceva deosebit de îngrozitor”, a spus Zelensky. 

 

Discursul preşedintelui Ucrainei: Ne pregătim pentru un nou an în istoria existenţei Ucrainei

Ne pregătim în mod activ pentru un nou an, care este foarte important pentru noi toţi, pentru ţara noastră. În faţa noastră se află Ziua Patriei şi Ziua Independenţei noastre. Ne aşteaptă comemorarea veteranilor războiului pentru libertatea Ucrainei şi a platformei din Crimeea - acest an este cu adevărat special. Anul acesta, în întreaga Crimeea există sentimentul că ocupaţia este temporară şi că  se va întoarce la Ucraina. Întotdeauna spunem cu sinceritate: Ucraina încă mai trebuie să lupte pentru victorie, încă trebuie să facă multe, încă trebuie să stea în picioare şi să îndure, din păcate, multă durere. Dar ucrainenii pot fi deja mândri de ei înşişi, de ţara lor şi de eroii lor. Stăm împreună! Ne ajutăm unii pe alţii! Noi reînnoim ceea ce este rupt! Luptăm pentru toţi oamenii noştri. Şi noi îi încurajăm pe ucraineni, astăzi - indispensabil pentru Usik, băiatul nostru! Noi credem în noi înşine şi în Ucraina!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici