LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 553. Ucraina revendică oficial atacul asupra aeroportului rusesc Pskov / Cel mai mare atac cu drone pe teritoriul Rusiei de la începutul conflictului/ Ruşii bombardează masiv zonele civile ucrainene

  • 'Cel mai mare atac cu drone' pe teritoriul rusesc de la începutul războiului
  • Kremlinul s-a aflat în spatele morţii fondatorului grupului de mercenari Wagner, potrivi Casei Albe
  • Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a reţinut un oficial al comisiei medicale militare pentru luare de mită
  • Contraofensiva ucraineană stagnează iar numărul victimelor în rândul armatei Kievului creşte
5792 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 553. Ucraina revendică oficial atacul asupra aeroportului rusesc Pskov / Cel mai mare atac cu drone pe teritoriul Rusiei de la începutul conflictului/  Ruşii bombardează masiv zonele civile ucrainene

Captură foto Telegram

 

UPDATE 19:43 - SUA se angajează să ajute la refacerea infrastructurii maritime a Ucrainei

Partenerii americani vor ajuta Ucraina în refacerea infrastructurii sale portuare, care a suferit atacuri frecvente din partea forţelor ruse în ultimele săptămâni, a anunţat Autoritatea Porturilor Maritime din Ucraina pe 30 august.

 

 

UPDATE 17:58 - Kuleba se întâlneşte cu Macron în timpul vizitei sale în Franţa

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba sa întâlnit cu preşedintele francez Emmanuel Macron pe 30 august, în timpul călătoriei oficiale a lui Kuleba în Franţa.

 

 

UPDATE 16:30 - Forţele ucrainene continuă să avanseze la sud de Robotyne 

Forţele ucrainene continuă să câştige teren în afara satului Robotyne din regiunea Zaporojie care a fost recent eliberat, , a declarat Statul Major pe 30 august.

 

UPDATE  15:12 - Kyiv Independent: Ucraina revendică oficial atacul asupra aeroportului rusesc Pskov

Serviciile secrete ucrainene confirmă distrugerea a patru avioane ruseşti la Pskov, revendicând astfel atacul de azi noapte. Patru avioane ruseşti Il-76 au fost distruse pe un aerodrom militar din oraşul rusesc Pskov în noaptea de 30 august, a confirmat Andrii Yusov, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informaţii Militare din Ucraina, pentru ziarul online Ukrainska Pravda.

 

UPDATE 14:00 Serghei Lavrov va discuta două zile cu omologul turc

Ministrul rus de externe va avea două zile de discuţii cu omologul său turc.

Purtătorul de cuvânt al lui Serghei Lavrov a declarat că discuţiile vor avea loc în Rusia mâine şi vineri.

Acest lucru vine după ce preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat luna trecută că Vladimir Putin plănuia să facă o călătorie rară în străinătate în august în această ţară.

Ar fi prima călătorie a lui Putin într-o ţară NATO de la începutul războiului din Ucraina.

Nu au existat alte detalii despre momentul călătoriei, dar Kremlinul a declarat că se aşteaptă ca discuţiile dintre cei doi lideri să aibă loc "în curând".

UPDATE 13:00 Atacurile cu drone "nu vor rămâne nepedepsite", afirmă ruşii

Un val de atacuri cu drone ucrainene pe teritoriul rusesc în cursul nopţii "nu va rămâne nepedepsit", a declarat Ministerul de Externe.

Într-o conferinţă de presă pentru jurnalişti, un purtător de cuvânt a declarat că dronele, dintre care unele au lovit o bază aeriană din Pskov aflată la 600 km de Ucraina, nu ar fi putut parcurge astfel de distanţe fără informaţii din partea ţărilor occidentale.

Pskov se află la aproximativ 30 de kilometri de graniţa cu Estonia.

Atacul cu drone din Ucraina din timpul nopţii pare a fi cel mai mare de la începutul războiului, în urmă cu 18 luni.

UPDATE 12:00 'Cel mai mare atac cu drone' pe teritoriul rusesc de la începutul războiului

Dronele ucrainene au vizat şase regiuni ale Rusiei în cel mai mare atac coordonat cu drone de la începutul războiului, potrivit Ministerului rus al Apărării.

În Pskov, unde patru avioane militare au fost avariate, guvernatorul regional Mihail Vedernikov a anulat toate zborurile care intră şi ies de pe aeroport până când pagubele vor putea fi evaluate.

Rapoarte media neconfirmate au afirmat că între 10 şi 20 de drone ar fi putut ataca aeroportul.

Alte drone au fost doborâte deasupra oraşelor Oryol, Bryansk, Ryazan, Kaluga şi a regiunii Moscovei care înconjoară capitala rusă, potrivit Ministerului Apărării.

UPDATE 11:00 Rusia a pierdut 262.410 soldaţi în Ucraina, conform bilanţului de la Kiev

Statul Major General al forţelor armate ucrainene a raportat la 30 august că Rusia a pierdut 262.410 soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei.

Acest număr include 570 de pierderi suferite de forţele ruse doar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 4.414 tancuri, 8.596 de vehicule blindate de luptă, 7.953 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 5.476 de sisteme de artilerie, 733 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 500 de sisteme de apărare aeriană, 315 avioane, 316 elicoptere, 4.395 de drone şi 18 ambarcaţiuni.

UPDATE 10:00 Ucraina spune că a doborât toate cele 28 de rachete ruseşti şi 15 drone lansate în cursul nopţii

Apărarea aeriană ucraineană a doborât toate cele 28 de rachete ruseşti şi 15 din cele 16 drone lansate în cursul nopţii, a declarat miercuri generalul Valeriy Zaluzhnyi, comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, citat de Reuters.

Autorităţile ucrainene au declarat că cel puţin două persoane au fost ucise şi două rănite într-un atac asupra Kievului miercuri dimineaţă.

De asemenea, mai multe persoane au fost rănite în regiunea Kievului.

UPDATE 09:00 ISW: Ministerul rus al Apărării oferă mai puţine informaţii despre războiului din Ucraina

Ministerul rus al Apărării şi-a schimbat sistemul de raportare pentru a limita cantitatea de informaţii pe care le publică despre războiul Rusiei din Ucraina, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul său.

De asemenea, ministerul pare să "încerce să cenzureze plângerile de-a lungul liniei frontului şi rapoartele privind progresele ucrainene", a afirmat ISW.

Potrivit ISW, ministerul publica anterior un raport zilnic propriu care diferă în unele aspecte de actualizările trimise separat de fiecare grup de forţe ruse.

Cu toate acestea, marţi, serviciile de presă ale tuturor grupurilor de forţe au publicat raportul ministerului, nu rezumatele lor individuale.

Schimbarea "poate reflecta "eforturile mai largi ale ministerului de a cenzura raportarea rusă privind războiul şi de a-şi unifica propria naraţiune", a declarat ISW.

UPDATE 07:30 Un atac cu rachete a ucis două persoane la Kiev

Două persoane au fost ucise în urma unui atac cu rachete asupra Kievului, a anunţat miercuri administraţia militară locală, citată de AFP.

Kievul a suferit miercuri dimineaţă cel mai mare atac "din primăvară încoace", au anunţat autorităţile militare, după ce două persoane au fost ucise într-un atac cu rachete asupra capitalei.

"Atac aerian de noapte. Kievul nu a mai văzut un atac atât de puternic din primăvară. Inamicul a lansat un atac masiv (...) folosind drone şi rachete", a declarat pe Telegram şeful administraţiei militare de la Kiev, Serghei Popko, precizând că "în total, peste 20 de ţinte inamice au fost distruse" de apărarea aeriană ucraineană.

UPDATE 04:00 Aeroportul din regiunea Pskov a fost închis

Rusia susţine că a fost atacată cu drone. Atacul asupra unui aerodrom militar din regiunea Pskov, Rusia, s-a soldat cu distrugerea a patru avioane Il-76, potrivit guvernatorului regiunii Mihail Vedernikov.

UPDATE 03:30 Rusia nu va investiga cauzele prăbuşirii avionului lui Prigojin

UPDATE 02:00 Spaţiul aerian deasupra Moscovei a fost închis

Rusia a închis spaţiul aerian deasupra Moscovei şi Regiunilor Tula după informaţii despre un atac cu drone, potrivit presei ruse de stat.

UPDATE 01:00 SBU: Un colonel rus a torturat până la moarte civili în regiunea Herson

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a găsit dovezi despre modul în care ofiţerul rus Viktor Bedryk a torturat şi ucis doi civili ucraineni în regiunea Herson.

UPDATE 00:00 Kuleba şi Stoltenberg pregătesc următorii paşi ai Ucrainei către aderarea la NATO

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a susţinut o convorbire telefonică cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cu privire la următorii paşi ai Ucrainei în calea spre aderarea la Alianţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici