Războiul vizelor. Beijingul ameninţă Washingtonul cu represalii. SUA au anunţat că nu vor elibera vize oficialilor chinezi suspectaţi de încălcarea drepturilor omului

  • China a avertizat că va riposta împotriva Statelor Unite după ce autorităţile americane au anunţat că nu se vor elibera vize oficialilor chinezi suspectaţi de încălcarea drepturilor omului.
  • ike Pompeo, a anunţat luni o interdicţie de intrare pentru toţi oficialii Partidului Comunist Chinez (PCC) implicaţi în „activităţi represive”.
  • Washingtonul a înăsprit deja regulile pentru obţinerea vizelor în ultimele luni împotriva oficialilor sau studenţilor chinezi.
450 afișări
Imaginea articolului Războiul vizelor. Beijingul ameninţă Washingtonul cu represalii. SUA au anunţat că nu  vor elibera vize oficialilor chinezi suspectaţi de încălcarea drepturilor omului
China a avertizat marţi, 22 decembrie, că va riposta împotriva Statelor Unite după ce autorităţile americane au anunţat că nu se vor elibera vize oficialilor chinezi suspectaţi de încălcarea drepturilor omului.
 
Ministrul american de externe, Mike Pompeo, a anunţat luni o interdicţie de intrare pentru toţi oficialii Partidului Comunist Chinez (PCC) implicaţi în „activităţi represive”. Pompeo a vorbit despre „reprimarea practicilor religioase”, a „minorităţilor etnice”, a „disidenţilor”, a „apărătorilor drepturilor omului”, a „jurnaliştilor”, a „sindicaliştilor”, a activiştilor societăţii civile sau „protestatari paşnici”. Membrii familiei fiecărei persoane manager afectat vor fi, de asemenea, privaţi de viză SUA.
 
Ca răspuns, un purtător de cuvânt al ministerului chinez de externe, Wang Wenbin, a declarat că ţara sa condamnă „cu tărie” decizia administraţiei Trump. China "va continua să ia măsuri legitime şi necesare pentru a-şi apăra hotărât interesele", a avertizat el.
 
Washingtonul a înăsprit deja regulile pentru obţinerea vizelor în ultimele luni împotriva oficialilor sau studenţilor chinezi, ca parte a ofensivei sale împotriva Chinei, considerată adversarul strategic numărul unu din lume. Departamentul de Stat al SUA a anulat vizele a peste o mie de studenţi şi cercetători chinezi suspectaţi de spionaj şi interzice intrarea în Statele Unite a oficialilor implicaţi în încălcări ale drepturilor musulmanilor uiguri sau în represiune în Hong Kong.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici