Rebelii acuză Damascul că transferă armele chimice către frontieră

Rebelii sirieni au acuzat regimul preşedintelui Bashar al-Assad că a transferat arme chimice către aeroporturile de la frontieră, la o zi după ce Damascul a ameninţat că va folosi aceste arme în caz de "agresiune externă".

269 afișări
Imaginea articolului Rebelii acuză Damascul că transferă armele chimice către frontieră

Rebelii acuză Damascul că transferă armele chimice către frontieră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi, în cadrul comandamentul comun al Armatei Siriene Libere (ASL) în interior, ştim perfect unde se află aceste arme şi poziţionarea lor", a declarat marţi ASL într-un comunicat.

"Dezvăluim că Assad a transferat unele dintre aceste arme şi echipamente de amestec de componente chimice către aeroporturile de la frontieră", continuă textul, fără a preciza care frontieră.

"Potrivit informaţiilor noastre, regimul a început de mai multe luni să mute stocurile de arme de distrugere în masă (...) în scopul de a pune presiune asupra regiunii şi a comunităţii internaţionale", care îi cere fără încetare Damascului să înceteze represiunea, adaugă rebelii.

Regimul sirian a recunoscut luni pentru prima dată că deţine arme chimice şi a ameninţat că le va folosi în cazul unei intervenţii militare occidentale, dar niciodată împotriva populaţiei sale, generând imediat avertizări din partea comunităţii internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici