Rebelii Houthi, susţinuţi de Iran, au lansat un nou asupra navelor comerciale din Marea Roşie. Atacul vine la câteva ore după ultimatumul dat de coaliţia condusă de SUA

O dronă a explodat în apropierea unor nave pe una dintre cele mai aglomerate rute din Marea Roşie. Marina SUA susţine că drona aparţine rebelilor Houthi şi anunţă că nu sunt pagube sau victime în urma exploziei, potrivit Sky News.

1367 afișări
Imaginea articolului Rebelii Houthi, susţinuţi de Iran, au lansat un nou asupra navelor comerciale din Marea Roşie. Atacul vine la câteva ore după ultimatumul dat de coaliţia condusă de SUA

Rebelii Houthi, susţinuţi de Iran, au lansat un nou asupra navelor comerciale din Marea Roşie. Atacul vine la câteva ore după ultimatumul dat de coaliţia condusă de SUA

Atacul vine la doar câteva ore după ce Casa Albă şi o serie de naţiuni partenere au emis un ultim avertisment către gruparea susţinută de Iran să înceteze atacurile sau să se confrunte cu potenţiale acţiuni militare.

„A venit la câteva mile de navele care operează în zonă – nave comerciale şi nave ale marinei americane – şi am privit cu toţii cum a explodat”, a declarat viceamiralul Brad Cooper, care conduce forţele navale americane în Orientul Mijlociu.

Grupul Houthi, care controlează o mare parte din Yemen şi sunt susţinuţi de Iran, consideră că atacurile reprezintă un protest faţă de operaţiunile militare ale Israelului în Gaza.

Rebelii au lansat mai multe atacuri asupra navelor comerciale în Marea Roşie începând din noiembrie. Transportul internaţional a fost grav perturbat, mai multe companii suspendându-şi călătoriile prin Marea Roşie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici