Rebelii sirieni refuză să discute direct cu emisarii lui Assad la primele negocieri de la Astana

Rebelii sirieni refuză să discute direct cu emisarii preşedintelui Bsshar-al-Assad în cadrul primei sesiuni de negocieri de pace de la Astana, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al delegaţiei de rebeli.

446 afișări
Imaginea articolului Rebelii sirieni refuză să discute direct cu emisarii lui Assad la primele negocieri de la Astana

Rebelii sirieni refuză să discute direct cu emisarii lui Assad la primele negocieri de la Astana (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

"Prima sesiune de negocieri nu se va derula faţă în faţă, deoarece Guvernul nu a respectat până în prezent elementele la care s-a angajat în acordurile de la 30 septembrie", instaurând un armistiţiu în Siria, a declarat Yehya al-Aridi, un purtător de cuvânt al delegaţiei rebelilor.

Grupările rebele siriene au anunţat lunea trecută că au decis să participe la tratativele de pace susţinute de Rusia şi Turcia, care au loc în capitala Kazakhstanului, Astana. Rusia, aliatul cel mai puternic al preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, a întreprins un nou efort diplomatic după ce rebelii sirieni au suferit o înfrângere majoră în luna decembrie, pierzând teritorii în estul Alepului. Statele Unite, care au condus în anul 2016 tentative eşuate de a lansa tratative de pace, nu au fost implicate în această mişcare diplomatică.

Rebelii sirieni au luat decizia de participare la discuţiile din Astana în urma unor întrevederi avute în Ankara.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici