Record de precipitaţii pentru luna aprilie în Marea Britanie

Luna aprilie a doborât recordul de umiditate datând din 1910 în Marea Britanie, înregistrând o cantitate dublă de precipitaţii în raport cu media lunară, a anunţat luni biroul naţional de meteorologie Met Office.

151 afișări
Imaginea articolului Record de precipitaţii pentru luna aprilie în Marea Britanie

Record de precipitaţii pentru luna aprilie în Marea Britanie (Imagine: Shutterstock)

Astfel s-au înregistrat 121,8 milimetri de precipitaţii la 30 aprilie, comparativ cu 69,6 milimetri într-o lună aprilie normală, doborând recordul precedent (120,3 milimetri).

Met Office precizează că recordul revine Liscombe în Somerset (sud-vest), cu de trei ori cantitatea medie pentru luna aprilie (273,8 milimetri).

În plus, Met Office pervizionează noi precipitaţii şi furtuni începând cu noaptea de luni spre marţi. Astfel, au fost emise 37 de buletine de alertă pentru inundaţii, în principal în sud-vestul şi centrul Angliei.

Constrastul este semnificativ faţă de luna martie, care a fost a cincea cea mai secetoasă din istoria înregistrărilor meteorologice din Marea Britanie. Jumătate din Anglia a fost plasată atunci în stare de secetă după două ierni deosebit de aride.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici