Regele Bahrainului proclamă starea de urgenţă pentru trei luni

Regele Bahrainului, Hamad Ben Issa Al-Khalifa, a proclamat marţi starea de urgenţă pentru trei luni, la o zi după sosirea trupelor din Golf, venite să ajute la restabilirea ordinii în contextul mişcării de contestare şiite.

52 afișări
Imaginea articolului Regele Bahrainului proclamă starea de urgenţă pentru trei luni

Regele Bahrainului proclamă starea de urgenţă pentru trei luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Din cauza circumstanţelor pe care le traversează Bahrainul (...), regele proclamă starea de urgenţă pentru o perioadă de trei luni", a anunţat un comunicat difuzat la televiziunea oficială.

Potrivit acestui comunicat, regele l-a însărcinat pe comandantul forţelor armate să restabilească ordinea, făcând apel la armată, la forţele de poliţie, la unităţile Gărzii naţionale şi la "orice altă forţă, dacă se dovedeşte necesar".

Această ultimă menţiune pare să facă referire la unităţile trimise în Bahrain de partenerii săi din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.

Această decizie intervine în condiţiile în care manifestanţi şiiţi blochează străzi la Manama şi sunt adunaţi într-o piaţă din capitală, la o zi după sosirea trupelor forţei comune a Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG), numită "Scutul peninsulei", în acest mic regat guvernat de o dinastie sunnită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici