Regele Mihai: Regele Juan Carlos este astăzi o valoare nepereche a familiei demne a naţiunilor libere

Regele Mihai I a transmis, luni, un mesaj prin care împărtăşeşte societăţii româneşti "emoţia şi admiraţia" pe care le simte pentru Regele Juan Carlos I al spaniolilor, spunând că acesta "este unul dintre cei mai însemnaţi oameni de Stat ai Europei ultimei jumătăţi de secol".

458 afișări
Imaginea articolului Regele Mihai: Regele Juan Carlos este astăzi o valoare nepereche a familiei demne a naţiunilor libere

Regele Mihai (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Prin aceste rânduri, doresc să împărtăşesc societăţii româneşti emoţia şi admiraţia pe care le simt în ceasul de faţă, pentru Regele Juan Carlos I al spaniolilor. Am fost martorul unei bune părţi din istoria contemporană a Spaniei, un timp al sacrificiului, al schimbării, al încercărilor şi al împlinirilor. Pot spune, deci, cu toată chibzuirea, că Regele Juan Carlos este unul dintre cei mai însemnaţi oameni de Stat ai Europei ultimei jumătăţi de secol", se arată în mesajul Regelui Mihai I, potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă de la Palatul Elisabeta.

"Prin darul de cârmuitor, prin devotamentul său şi prin forţa de a întruchipa democraţia, Majestatea Sa este astăzi o valoare nepereche a familiei demne a naţiunilor libere. Mă uit cu afecţiune şi încredere către admirabilul meu văr şi, prin el, către întreaga ţară a spaniolilor, fraţii noştri întru latinitate", mai spune Regele Mihai I în mesaj.

Regele Spaniei Juan Carlos a confirmat, într-un mesaj televizat transmis luni, că abdică în favoarea fiului lui, prinţul Felipe, pentru a impulsiona "reînnoirea" monarhiei, după anunţul surpriză făcut în cursul dimineţii de Guvern, relatează AFP.

Vorbind despre setea "din noi pentru un elan de reînnoire, de depăşire, de corectare a greşelilor", monarhul în vârstă de 76 de ani a declarat că fiul său "are maturitatea, pregătirea şi simţul responsabilităţii necesare pentru a prelua cu toate garanţiile conducerea statului şi pentru a deschide o nouă etapă de speranţă în care vor fi aliate experienţa dobândită şi entuziasmul unei noi generaţii".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici