Regina Marii Britanii, trădată pentru numai 1.000 de lire sterline - VIDEO

Doi jurnalişti sub acoperire au reuşit vineri să intre în garajul unde se află limuzinele reginei Marii Britanii, din Palatul Buckingham, cu ajutorul prietenului unei prostituate lituaniene, care a plătit un şofer al Casei Regale cu 1.135 de euro, relatează News of The World.

66 afișări
Imaginea articolului Regina Marii Britanii, trădată pentru numai 1.000 de lire sterline - VIDEO

Regina Marii Britanii, trădată pentru numai 1.000 de lire sterline (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şoferul Brian Sirjusingh, fost militar, a trădat-o pe regină pentru numai 1.000 de lire sterline (1.135 de euro) şi i-a încurajat pe cei doi chiar să urce în maşinile folosite de familia regală, precizează publicaţia.

Acesta i-a introdus în incinta palatului pe cei doi jurnalişti asiatici fără măcar să-i percheziţioneze, în condiţiile în care chiar şi membrii familiei Windsor, inclusiv Ducele de Edinburgh şi Prinţul Charles trebuie să prezinte acte de identitate cu fotografie de fiecare dată când intră într-o reşedinţă regală.

Regina Elisabeta a II-a se afla în reşedinţă în momentul în care cei doi reporteri, care au pretins că sunt oameni de afaceri din Orientul Mijlociu, au intrat în Palat.

"Aici stă regina", i-a spus Sirjusingh unuia dintre reporteri, invitându-l să stea pe locul din spate al unui autoturism Bentley folosit adesea de regină. Apoi s-a îndepărtat, lăsându-le celor doi suficient timp pentru a putea plasa o eventuală bombă sau un dispozitiv de urmărire.

Video Stirileprotv.ro

Sirjusingh, în vârstă de 38 de ani, originar din Trinidad şi Tobago, susţine că a condus-o chiar el pe regină, deşi News of the World a aflat că acest lucru nu s-a întâmplat. El i-a lăsat pe cei doi jurnalişti să fotografieze şi să filmeze vehiculele, inclusiv un Rolls Royce, un Daimler şi un Jaguar.

El i-a lăsat chiar să fotografieze numerele de înmatriculare şi le-a dezvăluit nume de cod secrete pentru două dintre maşinile principale, folosite de şoferi şi ofiţeri de protecţie.

Şoferul le-a povestit de asemenea celor doi reporteri, care au folosit identităţi false, punctele slabe ale securităţii autovehiculelor şi planurile de călătorie ale reginei pentru sfârşitul săptămânii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici