Reporteri Fără Frontiere: Un fotograf ucrainean a fost "executat cu sânge rece" de către forţele ruseşti

Fotograful ucrainean Maksim Levin a fost "executat cu sânge rece", alături de prietenul său Oleksiy Chernyshov, de către forţele ruse la nord de Kiev, pe 13 martie, a anunţat miercuri Reporteri fără frontiere (RSF) într-un raport de 16 pagini.

1232 afișări
Imaginea articolului Reporteri Fără Frontiere: Un fotograf ucrainean a fost "executat cu sânge rece" de către forţele ruseşti

"Dovezile împotriva forţelor ruseşti sunt copleşitoare", a declarat grupul pentru libertatea presei într-o introducere a raportului pe site-ul său, potrivit Reuters.

Născut în 1981, Levin era jurnalist şi fotograf de război. El a dispărut pe 13 martie, ziua în care RSF spune că a fost executat.

John Pullman, editorul-şef global al Reuters pentru imagini, a declarat despre Levin în aprilie: "Moartea sa este o pierdere uriaşă pentru lumea jurnalismului. Gândurile noastre sunt alături de familia sa în aceste momente dificile".

RSF a declarat că a examinat dovezile de la locul crimei, care includeau gloanţe şi maşina incendiată a lui Levin, precum şi fotografii făcute corpurilor lui Levin şi Chernyshov atunci când au fost descoperite pe 1 aprilie.

Raportul a precizat că poziţia corpului lui Cernyshov şi alte dovezi indică faptul că acesta ar fi putut fi ars de viu, iar Levin a fost probabil ucis de unul sau două focuri de armă de la mică distanţă. Raportul a precizat că o fotografie a cadavrului său arată trei impacturi vizibile de glonţ.

RSF a adunat probe între 24 mai şi 3 iunie.

Procurorii ucraineni spun că Levin a fost ucis de două focuri de armă de calibru mic trase de membri ai forţelor armate ale Rusiei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici