Republica Moldova menţine avertizările de inundaţii pe Prut

Autorităţile moldovene consolidează digurile de protecţie din mai multe localităţi din sudul ţării, avertizând că riscul de inundaţii se menţine în special în zonele de la vărsarea Prutului în Dunăre, relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

243 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova menţine avertizările de inundaţii pe Prut

Republica Moldova menţine avertizările de inundaţii pe Prut (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a anunţat marţi că monitorizează situaţia în mai multe localităţi din raioanele Ungheni şi Cantemir, dar şi din sudul ţării, unde armata participă la operaţiunile de consolidare a digurilor de protecţie.

Lucrările de consolidare a digului din satul Măcăreşti, Ungheni, au fost extinse pe o lungime de cinci kilometri, cu ajutorul a 100 de angajaţi ai Protecţiei Civile, 30 de militari ai Ministerului Apărării şi 30 de grăniceri, 58 de carabinieri şi numeroşi localnici.

Tot în raionul Ungheni sunt consolidate şi digurile din Valea Mare, Coştuleni şi Dancu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici