Republica Moldova: Poliţiştii au detonat componenta cu explozibil a rachetei prăbuşite în lacul Hârbovăţ

Specialiştii au detonat joi componenta cu explozibil a rachetei prăbuşite în lacul Hârbovăţ, raionul Anenii Noi, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

345 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova: Poliţiştii au detonat componenta cu explozibil a rachetei prăbuşite în lacul Hârbovăţ

Potrivit unui comunicat al ministerului, detonarea a fost făcută de specialiştii Bombteh ai poliţiei naţionale şi a fost un succes.

Pentru ca intervenţia să fie operată în siguranţă, specialiştii hidrotehnici au evacuat apa din lacul Hârbovăţ. Echipa de pirotehnicieni a analizat situaţia operaţională timp de mai multe ore pentru a identifica soluţia optimă de detonare a explozibilului, care se găsea pe fundul lacului.

„Întrucât localnicii din Hârbovăţ au anunţat autorităţile că în lacul din apropiere au observat unele componente care puteau proveni de la o rachetă, care este posibil să se fi prăbuşit în acea zonă, Ministerul Afacerilor Interne a întreprins măsuri speciale de protecţie a lacului Hârbovăţ, urmare a resturilor de rachetă descoperite în urmă cu o zi, existând suspiciuni că pe fundul lacului ar putea să fie şi componenta cu explozibil a rachetei prăbuşite”, se arată în comunicat.

Autorităţile au confirmat că resturile provin de la o rachetă aeriană, urmând ca specialiştii să identifice tipul şi provenienţa fabricaţiei acesteia.

Ministerul de Interne de la Chişinău precizează că nu a existat niciun pericol pentru populaţie, zona fiind izolată, iar primele locuinţe se află la o distanţă de 1 kilometru faţă de zona de pericol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici