Republica Moldova s-ar putea îndepărta tot mai mult de UE. Dodon vrea să participe la summitul Uniunii Economice Eurasiatice

Preşedintele moldovean, Igor Dodon, intenţionează să participe la summitul Uniunii Economice Eurasiatice (UEEA), în decembrie, după ce Republica Moldova a primit statut de observator în această organizaţie.

3667 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova s-ar putea îndepărta tot mai mult de UE. Dodon vrea să participe la summitul Uniunii Economice Eurasiatice

Republica Moldova s-ar putea îndepărta tot mai mult de UE. Dodon vrea să participe la summitul Uniunii Economice Eurasiatice

"Am primit invitaţia de a participa la summitul UEEA, programat în decembrie", a declarat Igor Dodon, prezentând rezultatele vizitei în Rusia, unde s-a întâlnit cu preşedintele Vladimir Putin.

"Cooperarea în cadrul Comunităţii Statelor Independente şi cu Uniunea Economică Eurasiatică este esenţială pentru ţara noastră", a subliniat Igor Dodon.

Republica Moldova a primit în luna mai statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice.

Din Uniunea Economică Eurasiatică fac parte Rusia, Belarus, Kazahstan, Armenia şi Kîrgîzstan. Mongolia şi Tajikistan au anunţat intenţiile de a adera la UEEA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici