Republica Moldova suspendă regimul de vize cu România

Preşedintele interimar al R.Moldova, Mihai Ghimpu, a anunţat joi că a semnat un decret de suspendare a deciziei Guvernului din 8 aprilie, prin care cetăţenilor români li se cerea viză pentru a intra pe teritoriul moldovean, realtează Unimedia.md.

338 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova suspendă regimul de vize cu România

Republica Moldova suspendă regimul de vize cu România (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, conform lui Ghimpu, cetăţenii români vor putea călători fără vize în R.Moldova începând de vineri, 18 septembrie, când decretul va intra în vigoare, după ce va fi publicat în Monitorul Oficial.

Decretul urmează să fie prezentat Curţii Constituţionale spre examinare, potrivit Info-Prim Neo.

În urma protestelor izbucnite după alegerile de la 5 aprilie, preşedintele ţării din perioada respectivă, Vladimir Voronin, l-a expulzat pe ambasadorul român de la Chişinău, Filip Teodorescu, a introdus regimul de vize pentru cetăţenii români şi a acuzat autorităţile de la Bucureşti de implicare în manifestaţiile violente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici