Reţea specializată în fraude informatice, cu ramificaţii în România, destructurată în Italia

Poliţia italiană a descoperit "o centrală a hackerilor", arestând o persoană la Roma şi efectuând, în colaborare cu autorităţile române, zeci de percheziţii în Italia şi România, informează ziarul La Repubblica, în ediţia electronică.

83 afișări
Imaginea articolului Reţea specializată în fraude informatice, cu ramificaţii în România, destructurată în Italia

Reţea specializată în fraude informatice, cu ramificaţii în România, destructurată în Italia (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, reţeaua se ocupa cu "monitorizarea" sistemelor de securitate informatică ale unor instituţii bancare, reuşind să sustragă şi să comercializeze parole de acces ale clienţilor băncilor.

Procurorii italieni au anunţat arestarea principalului suspect, considerat "creierul" reţelei infracţionale. Conform unor surse citate de site-ul Libero.news.it, suspectul arestat este un italian în vârstă de 57 de ani care are antecedente penale şi care tocmai revenise în Italia. În plus, sunt cercetate în stare de libertate alte 13 persoane.

În cadrul operaţiunii, care a necesitat cooperarea autorităţilor române, au fost efectuate 15 percheziţii în Italia şi România, precizează La Repubblica. Potrivit Libero-News, în total au fost efectuate 26 de percheziţii, inclusiv două în România.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici