Reunificarea familiilor refugiaţilor ajunşi în Germania este imposibilă, anunţă Guvernul

Refugiaţii care au ajuns deja în Germania ar putea să nu fie în măsură, în mod automat, să-şi aducă familiile după ei, având în vedere numărul mare de oameni care încearcă să pătrundă în această ţară, anunţă Guvernul, relatează DPA în pagina electronică.

671 afișări
Imaginea articolului Reunificarea familiilor refugiaţilor ajunşi în Germania este imposibilă, anunţă Guvernul

Reunificarea familiilor refugiaţilor ajunşi în Germania este imposibilă, anunţă Guvernul (Imagine: Hepta)

Reunificarea familiilor devine aproape imposibilă deoarece autorităţile germane se confruntă cu probleme în privinţa capacităţiii de înregistrare şi cazare a persoanelor care au ajuns deja în Germania, dintre care multe au fugit din calea războiului din Siria, a declarat luni Steffen Seibert, un purtător de cuvânt al Guvernului Merkel.

"Când vezi această realitate în întreaga ţară, atunci este clar pentru oricine: reunificările familiilor nu sunt posibile în aceste condiţii", a spus el.

Însă această poziţie a Berlnului nu presupune revizuirea legislaţiei germane, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Berlinul face aceste precizări după ce confuzia a cuprins Germania în weekend, în urma unui anunţ al ministrului german de Interne Thomas de Maiziere potrivit căruia sirienii nu vor primi protecţie şi statutul de refugiaţi, determinând Guvernul să dezmintă asemenea măsuri.

La doar câteva ore după ce declarase într-un interviu pentru Deutschlandradio că, în viitor, sirienii vor primi "pentru o perioadă limitată de timp" o "protecţie subsidiară", dar nu statutul deplin de refugiaţi, ministrul a fost obligat să se corecteze în mod public. "Pentru moment, lucrurile vor rămâne aşa cum sunt", a declarat el.

Uniunea Creştin Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel şi a lui de Maziere a încheiat deja un acord, joi, cu Partidul Social Democrat (SPD), partenerul său în cadrul marii coaliţii aflate la putere, potrivit căruia solicitanţii de azil cu "statut subsidiar" nu pot să-şi aducă membrii familiei să trăiască în Germania pentru o perioadă de cel puţin doi ani.

Însă, până acum puţinor sirieni li s-a acordat o protecţie "subsidiară". Potrivit Biroului Federal pentru Migrare şi Refugiaţi (BAMF), dintre cei 55.600 de sirieni ale căror cereri de azil au fost soluţionate în august, doar 53 au primit acest statut de protecţie inferioară.

Germania a devenit principala destinaţie a refugiaţilor din regiuni devastate de război ca Siria şi Afganistanul. Autorităţile se aşteaptă la sosirea a cel puţin 800.000 de refugiaţi în ţară până la sfârşitul anului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici