Reuniune a miniştrilor de Externe ai ţărilor din NATO, la a 75-a aniversare a alianţei

Miniştrii de Externe ai ţărilor din NATO se întâlnesc joi pentru a sărbători cea de-a 75-a aniversare a alianţei. În cea de-a doua zi a unei reuniuni la Bruxelles, miniştrii vor marca semnarea la Washington, în 4 aprilie 1949, a Tratatului Atlanticului de Nord.

163 afișări
Imaginea articolului Reuniune a miniştrilor de Externe ai ţărilor din NATO, la a 75-a aniversare a alianţei

Reuniune a miniştrilor de Externe ai ţărilor din NATO, la a 75-a aniversare a alianţei

"Pe măsură ce ne confruntăm cu o lume mai periculoasă, legătura dintre Europa şi America de Nord nu a fost niciodată mai importantă", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit Reuters.

NATO a început cu 12 membri din America de Nord şi Europa, fiind fondată ca răspuns la temerile tot mai mari că Uniunea Sovietică reprezenta o ameninţare militară la adresa democraţiilor europene.

În centrul său se află conceptul de apărare colectivă, acela că un atac asupra unui membru este considerat un atac asupra tuturor.

După 75 de ani, NATO are 32 de membri. Cei mai noi doi membri ai alianţei, Finlanda şi Suedia, au aderat ca răspuns direct la invazia Rusiei în Ucraina în 2022.

"Naţiunile democratice, oamenii liberi au ales să se alăture (NATO), spre deosebire de modul în care Rusia se extinde prin anexare sau agresiune", a declarat ministrul finlandez de Externe, Elina Valtonen.

În prima zi a reuniunii de la Bruxelles, miercuri, miniştrii ţărilor din NATO au convenit să planifice un rol mai important al alianţei în coordonarea asistenţei de securitate şi a instruirii militare pentru Ucraina.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici