Reuniune a miniştrilor de Interne din statele UE duminică, la Paris, după atentatul din Franţa. La întâlnire va participa şi Eric Holder

Miniştrii de Interne din statele membre ale Uniunii Europene vor participa duminică, la Paris, la o reuniune pe tema securităţii la care va fi prezent şi secretarul american al Justiţiei, Eric Holder, după atentatul islamist care a vizat redacţia Charlie Hebdo.

555 afișări
Imaginea articolului Reuniune a miniştrilor de Interne din statele UE duminică, la Paris, după atentatul din Franţa. La întâlnire va participa şi Eric Holder

Eric Holder (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este vorba de o manifestare de solidaritate cu Franţa, de respingerea terorismului şi de schimbarea punctelor de vedere privind problemele comune pe care le avem în combaterea terorismului la nivelul Uniunii Europene şi în exterior", a declarat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

La reuniune va participa şi procurorul general american, Eric Holder.

"După atacul oribil comis la sediul revistei satirice Charlie Hebdo, secretarul american al Justiţiei, Eric Holder, va veni la Paris pentru a participa la reuniunea internaţională pe teme de securitate", a declarat un oficial guvernamental francez citat de AFP.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a ţinut să condamne cu fermitate violenţele împotriva lăcaşelor de cult musulmane din Franţa. "Nu vom tolera acţiuni de acest fel, nicio ameninţare la adresa lăcaşelor de cult. Autorii vor fi pedepsiţi aspru", a spus Cazeneuve.

Trei grenade au fost lansate joi, în localitatea Mans, spre o moschee. La Poitiers, un bărbat a fost arestat după ce a scris "moarte arabilor" pe poarta unei moschei. la Bourgoin-Jallieu, un elev de 17 de origine nord-africană a fost agresat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici