Reuniune de urgenţă la ONU după ce Rusia a lansat cel mai mare atac aerian de la începutul războiului din Ucraina

Rusia şi-a atras critici dure în Consiliul de Securitate al ONU pentru lansarea împotriva Ucrainei a celui mai mare atac aerian din război. Kievul şi susţinătorii săi au cerut o reuniune de urgenţă a organismului format din 15 membri pentru a aborda atacurile.

2141 afișări
Imaginea articolului Reuniune de urgenţă la ONU după ce Rusia a lansat cel mai mare atac aerian de la începutul războiului din Ucraina

Reuniune de urgenţă la ONU după ce Rusia a lansat cel mai mare atac aerian de la începutul războiului din Ucraina

Loviturile ruseşti pe teritoriul Ucrainei au ucis 31 de civili şi au rănit alţi peste 160, iar Polonia a declarat că o rachetă rusă pare să fi zburat în spaţiul său aerian înainte de a se întoarce în Ucraina.

"În mod tragic, anul 2023 se încheie aşa cum a început - cu violenţe devastatoare împotriva poporului ucrainean", a declarat secretarul general adjunct al ONU, Khaled Khiari, după ce a informat Consiliul cu privire la atacuri.

"Încă o dată, ucrainenii sunt forţaţi să îşi petreacă sărbătorile căutând adăposturi, curăţând molozul şi îngropând morţii, în mijlocul unor temperaturi de îngheţ", a adăugat el.

Majoritatea membrilor consiliului, inclusiv Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie, au condamnat atacurile asupra Ucrainei.

"În loc de pace, (preşedintele rus Vladimir) Putin a ales să marcheze acest sezon de sărbători şi să deschidă noul an cu un număr fără precedent de atacuri cu drone şi rachete împotriva unui alt stat membru al ONU", a spus reprezentantul american John Kelley.

Reprezentantul permanent adjunct al Chinei la ONU, Geng Shuang, nu a condamnat atacurile şi a făcut apel la o "soluţie politică" pentru războiul din Ucraina.

Ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzya, a declarat într-un răspuns lung că Rusia a lansat atacuri doar asupra infrastructurii militare din Ucraina şi că sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei sunt responsabile pentru victimele civile.

Ambasadorul Marii Britanii la ONU, Barbara Woodward, a răspuns spunând că acţiunile Rusiei au fost singura cauză a tragediei din Ucraina.

"Restul este un torent de minciuni şi dezinformare", a spus Woodward despre declaraţiile lui Nebenzya.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici