Reuters: CE va retrage acreditările a patru agenţii bulgare de gestionare a fondurilor UE

Comisia Europeană intenţionează să retragă acreditările a patru agenţii bulgare care gestionează fonduri europene, din cauza corupţiei, blocând fonduri de preaderare în valoare de un miliard de euro şi ameninţând cu suspendarea altor finanţări, arată un proiect de raport al CE.

21 afișări
Imaginea articolului Reuters: CE va retrage acreditările a patru agenţii bulgare de gestionare a fondurilor UE

Reuters: CE va retrage acreditările a patru agenţii bulgare de gestionare a fondurilor UE (Imagine: Mediafax/AFP)

"Corupţia la nivel înalt şi infracţionalitatea organizată amplifică problemele administrative şi din sistemul judiciar", se arată în raportul privind gestionarea fondurilor europene.

"Este nevoie de acţiuni urgente pentru că termenele-limită de contractare a acestor fonduri se apropie, după care fondurile vor fi pierdute", precizează proiectul de raport, care mai poate fi modificat înainte de adoptarea sa de către CE miercurea viitoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici