Revoltă în partidul lui Berlusconi. Guvernul italian riscă să piardă majoritatea în Camera Deputaţilor

Mai mulţi membri importanţi ai formaţiunii lui Silvio Berlusconi, Poporul Libertăţii (PdL), par să se revolte, ameninţând majoritatea pe care Guvernul o are în Parlament.

248 afișări
Imaginea articolului Revoltă în partidul lui Berlusconi. Guvernul italian riscă să piardă majoritatea în Camera Deputaţilor

Silvio Berlusconi (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax foto)

Potrivit surselor citate, cel puţin şase deputaţi PdL nu vor mai vota alături de colegii lor pentru viitoarele măsuri propuse de premierul Berlusconi.

Această manevră, într-o Cameră a Deputaţilor în care Guvernul are o majoritate fragilă, pare să semnaleze sfârşitul erei Berlusconi, informează Wall Street Journal.

"Majoritatea lui Berlusconi a dispărut", afirmă un politician din cadrul partidului premierului italian, sublinind că şi alţi membri importanţi ai formaţiunii se vor alătura grupului.

Această situaţie intervine în contextul unei perioade delicate pentru zona euro, Italia fiind supusă presiunilor pentru adoptarea unui plan de relansare economică.

Cabinetul Berlusconi are o majoritate solidă în Senat, dar beneficiază de o susţinere fragilă în Camera Deputaţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici