Românca salvată de pe feribotul din Marea Ionică va ajunge în Italia miercuri după-amiază

Treizeci şi nouă de persoane salvate de pe feribotul din Marea Ionică, inclusiv o femeie cetăţean român, vor ajunge miercuri după-amiază în sudul Italiei, la bordul unei nave sub pavilion maltez, relatează site-ul agenţiei ANSA.

429 afișări
Imaginea articolului Românca salvată de pe feribotul din Marea Ionică va ajunge în Italia miercuri după-amiază

Românca salvată de pe feribotul din Marea Ionică va ajunge în Italia miercuri după-amiază (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele 39 de persoane salvate de la bordul feribotului Norman Atlantic sunt acum pe nava Aby Jeannette, sub pavilion maltez. Ambarcaţiunea va sosi miercuri după-amiază în portul San Cataldo, situat în regiunea Puglia (sudul Italiei).

În afară de o femeie cetăţean român, la bordul navei sunt 38 de persoane provenind din Grecia, Albania, Germania, Bulgaria, Turcia şi Italia. Trei dintre persoanele salvate au răni la membre.

Naufragiaţii vor fi preluaţi de autorităţile italiene, vor primi adăpost şi îngrijiri medicale şi vor fi audiaţi de anchetatori în oraşul italian Brindisi.

Potrivit bilanţului preliminar, incendiul de pe feribotul Norman Atlantic, care naviga din Patras (Grecia) spre Ancona (Italia), s-a soldat cu 11 morţi. Alte două persoane au murit în timpul operaţiunilor de remorcare a navei.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că românca aflată pe feribotul Norman Atlantic a luat legătura cu mama ei duminică, transmiţând că a fost salvată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici