Români arestaţi în Spania pentru furt de crucifixe, coşciuge, gel, şampon şi rom

Peste 30 de români au fost arestaţi în ultimele zile de autorităţile spaniole pentru sustragerea de crucifixe, plăci funerare şi coşciuge, sticle de whisky şi rom, cutii cu gel şi şampon şi pentru că ar fi atacat camioane de marfă aflate în traseu pe autostradă.

241 afișări
Imaginea articolului Români arestaţi în Spania pentru furt de crucifixe, coşciuge, gel, şampon şi rom

Români arestaţi în Spania pentru furt de crucifixe, coşciuge, gel, şampon şi rom

Cotidianul El Mundo relatează în ediţia online că şapte cetăţeni români cu vârste cuprinse între 21 şi 40 de ani au fost arestaţi de poliţiştii din Madrid pentru furt din cimitirul municipal.

Potrivit ziarului, poliţiştii le impută acestora furtul mai multor plăci funerare de marmură şi granit, a unor statui de bronz dar şi a unor coşciuge, "exhumate cu ocazia comemorării a zece ani de la deces".

El Periodico de Aragon relatează, la rândul său, că alţi opt români au fost arestaţi pentru furt, fiind acuzaţi că ar fi sustras 300 de sticle de whisky, 300 de sticle de rom, 550 de sticle de Martini şi 2.400 de cutii de gel şi şampon. Bunurile au fost descoperite într-un autoturism încă din luna aprilie.

Cotidianul Las Provincias scrie la rândul său despre arestarea a 20 de români, acuzaţi de "furt la drumul mare".

"Vechea metodă de a ataca diligenţele sau trenurile, celebră datorită filmelor western, are o variantă modernă", scrie cotidianul citat, precizând că banda anihilată fura marfă din camioanele aflate în mers pe autostradă. Atacurile erau comise cu precădere pe întuneric. Una dintre maşini se aşeza în faţa camionului iar cealaltă, de preferinţă decapotabilă, în spate. Unul dintre hoţi se urca pe capotă, deschidea camionul şi reuşea astfel să sustragă marfa. Au fost arestate, în acest context, în total 23 de persoane, dintre care 20 de români şi 3 spanioli, sub acuzaţia de furt cu folosirea forţei, asociere în scop infracţional şi periclitarea siguranţei traficului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici