Români bănuiţi de escrocarea a peste 100 de conaţionali, arestaţi în Irlanda

Poliţia irlandeză a lansat o anchetă în cazul unui grup infracţional format din români, care au atras peste 100 de conaţionali la muncă în Irlanda, pentru a-i obliga ulterior să le dea lunar o treime din salariu.

34 afișări
Imaginea articolului Români bănuiţi de escrocarea a peste 100 de conaţionali, arestaţi în Irlanda

Români bănuiţi de escrocarea a peste 100 de conaţionali, arestaţi în Irlanda (Imagine: Mediafax/AFP)

Ancheta a fost demarată după arestarea a trei membri ai unei familii de români, care ar fi avut un rol-cheie în acestă escrocherie, relatează The Irish Independent în ediţia electronică.

Investigaţia se desfăşoară în oraşul Enniscorthy, însă va fi extinsă în întreaga regiune Wexford, potrivit poliţiei.

Poliţiştii susţin că acest grup percepea de la fiecare conaţional o taxă de 2.500 de euro. Victimele escrocheriei erau ulterior obligate să dea membrilor grupului aproximativ o treime din salariul primit, în mod contrar familiile lor din România erau ameninţate cu bătăi şi tortură.

Cei trei bărbaţi arestaţi au fost acuzaţi de trafic de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici