România a recomandat expulzarea ataşatului militar ucrainean

România a recomandat expulzarea ataşatului militar ucrainean la Bucureşti şi a asistentului acestuia, a declarat, miercuri, preşedintele Comisiei pentru securitate şi apărare naţională din Parlamentul ucrainean, Anatoli Gritsenko.

24 afișări
Imaginea articolului România a recomandat expulzarea ataşatului militar ucrainean

România a recomandat expulzarea ataşatului militar ucrainean

"Ştim că partea română a decis să recomande retragerea de către Kiev a ataşatului militar şi a asistentului acestuia", în legătură cu un diferend, a spus el, citat de Interfax în pagina electronică.

Gritsenko a adăugat că gestul este neechilibrat şi inamical, iar partea ucraineană ar trebui să dea un răspuns adecvat. El a apreciat că, dacă partea română a decis să recomande rechemarea ataşatului militar şi a asistentului acestuia, "tot doi diplomaţi militari români trebuie expulzaţi" din Ucraina, conform paginii electronice a cotidianului Ukrainska Pravda.

Deputatul ucrainean a adăugat că recent au mai avut loc gesturi neprieteneşti în legătură cu Ucraina. "În particular, declaraţii ale preşedintelui României, aceste declaraţii nu au fost, din nefericire, evaluate corect şi nu a existat un răspuns adecvat din partea preşedintelui sau Ministerului nostru de Externe", a spus Gritsenko.

El a apreciat că, după demiterea ministrului ucrainean de Externe de către Parlament, este greu de spus dacă autorităţile de la Kiev vor putea oferi un răspuns adecvat. "Cred că preşedintele va decide", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici