România, Germania şi Franţa au organizat o conferinţă internaţională pentru Republica Moldova. Bogdan Aurescu a anunţat rezultatele

  • La Berlin a avut loc Conferinţa Internaţională privind crearea Platformei de sprijin pentru Republica Moldova(Moldova Support Platform).
  • Conferinţa a fost organizată de Germania, Franţa şi România.
4992 afișări
Imaginea articolului România, Germania şi Franţa au organizat o conferinţă internaţională pentru Republica Moldova. Bogdan Aurescu a anunţat rezultatele

Sursa foto: Twitter Natalia Gavrilita

Ministrul Bogdan Aurescu a co-prezidat, la 5 aprilie, la Berlin, alături de Annalena Baerbock, ministrul de externe al Germaniei - ţară care deţine Preşedinţia G7, şi de Jean-Yves Le Drian, ministrul de externe al Franţei - stat care asigură Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, Conferinţa internaţională de sprijin pentru Republica Moldova (Moldova Support Conference).

Iniţiativa României, Germaniei şi Franţei urmăreşte generarea de asistenţă imediată politică, financiară şi materială, precum şi expertiză pentru procesul de reformă democratică, din partea instituţiilor şi statelor membre ale Uniunii Europene, a ţărilor G7, a instituţiilor financiare şi organizaţiilor internaţionale, precum şi a altor parteneri de dezvoltare, a transmis Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat de presă.

Evenimentul a beneficiat de participarea Prim-ministrului Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, precum şi a ministrului afacerilor externe şi integrării europene de la Chişinău, Nicolae Popescu.

La finalul Conferinţei internaţionale, miniştrii de externe ai României, Germaniei şi Franţei au adoptat un set de Concluzii ale co-preşedinţilor Conferinţei internaţionale de sprijin pentru Republica Moldova.

"Rezultatele Conferinţei de sprijin pentru Republica Moldova, pe care am prezidat-o azi, la Berlin: 659,5 milioane de euro împrumuturi, sprijin bugetar şi asistenţă financiară; angajamente de relocare a 12.000 de refugiaţi ucraineni din Republica Moldova; 71,3 milioane de euro pentru ajutor umanitar" a scris ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, pe Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici