Ambasadorul Rusiei la ONU neagă acuzaţiile privind atrocităţile de la periferia Kievului

Vasili Nebenzia, reprezentantul permanent al Rusiei la Naţiunile Unite, a respins, în Consiliul de Securitate ONU, acuzaţiile privind crimele comise de armata rusă la periferia Kievului, argumentând că există "inconsecvenţe flagrante" în prezentarea evenimentelor.

1066 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Rusiei la ONU neagă acuzaţiile privind atrocităţile de la periferia Kievului

FOTO GlobSec

"Există inconsecvenţe flagrante în evenimentele prezentate de presa ucraineană şi de cea occidentală" privind situaţia din localitatea Bucha, situată la periferia Kievului, a declarat Vasili Nebezia, în Consiliul de Securitate ONU, potrivit postului de televiziune BBC News.

Ambasadorul Rusiei afirmă că în momentul retragerii trupelor ruse din Bucha nu erau cadavrele descoperite de jurnalişti, sugerând că aceste crime s-au petrecut după retragerea armatei ruse din zonă.

Cu toate acestea, imagini filmate din satelit a căror autenticitate a fost confirmată de BBC News par să surprindă cadavre pe o stradă din Bucha înainte cu două săptămâni de retragerea trupelor ruse.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condamnat vehement, în discursul prin videoconferinţă rostit marţi în Consiliul de Securitate ONU, atrocităţile pe care le atribuie armatei ruse produse în localitatea Bucha, la periferia Kievului, şi a criticat atitudinea pasivă a Naţiunilor Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
onu,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici