România nu a demarat negocieri cu răpitorii turiştilor

Ambasadorul României la Cairo, Gheorghe Dumitru, a declarat că situaţia referitoare la răpirea a 11 turişti străini în Egipt, între care şi o româncă, este "neschimbată" marţi şi că ţara sa nu a demarat "nici o negociere" cu răpitorii.

41 afișări
Imaginea articolului România nu a demarat negocieri cu răpitorii turiştilor

Ambasadorul român la Cairo declară că ţara sa nu a demarat negocieri cu răpitorii turiştilor

Unsprezece turişti europeni (cinci germani, cinci italieni şi o româncă) şi opt însoţitori egipteni ai acestora au fost răpiţi vineri în sud-vestul Egiptului de un grup de persoane înarmate, la circa 10 kilometri de graniţa cu Sudanul, la Karkh Talh, într-o regiune aridă din sud-vestul Egiptului, la circa 1.000 de kilometri de Cairo.

Contacte cu răpitorii, consideraţi drept bandiţi şi nu terorişti, au fost stabilite prin intermediul soţiei de neţionalitate germană a directorului agenţiei de turism, Kirsten Butterweck-Abdel Rahim.

Ministrul egiptean al Turismului, Zoheir Garrana, a furnizat această informaţie luni, precizând că "bandiţii" cer o răscumpărare, fără a confirma suma.

Aceasta s-ar situa între şase şi 15 milioane de dolari, potrivit unor surse contradictorii.

El a mai precizat că "partea germană" negociază la rândul său, ceea ce ambasada Germaniei la Cairo a refuzat să confirme.

Pentru a explica anunţul eronat al şefului diplomaţiei egiptene, calificat drept "prematur" de Cabinetul premierului, potrivit căruia ostaticii ar fi fost eliberaţi, o ipoteză reţinută de AFP este că o parte a răscumpărării ar fi deja în curs de achitare.

"Singurul lucru sigur este că ostaticii erau în continuare în mâinile răpitorilor marţi dimineaţă", a afirmat o sursă europeană care a solicitat anonimatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici