România va deschide în curând un consulat în oraşul italian Trieste

România va deschide în curând un consulat în oraşul italian Trieste (nord-est), a anunţat marţi Renzo Tondo, preşedintele regiunii Friuli-Venezia Giulia, după discuţii cu Radu Dobre, numit consul general în această zonă a Italiei, relatează pagina online a agenţiei ASCA.

10 afișări

Renzo Tondo a salutat decizia deschiderii noului consulat, subliniind că în regiunea Friuli-Venezia Giulia se va dezvolta o colaborare care va permite convieţuirea prin respectarea valorilor cetăţeniei europene.

În contextul crizei economice, Renzo Tondo şi Radu Dobre au discutat şi despre rolul noului consulat în promovarea relaţiilor dintre companii şi în schimburile comerciale Italia - România.

Potrivit datelor statistice din Italia, în regiunea Friuli-Venezia Giulia trăiesc aproximativ 15.000 de români.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici