Românii din Castellon nu se grăbesc să se întoarcă acasă

Românii din provincia spaniolă Castellon îşi demarează propriile afaceri în România, dar susţin că deocamdată nu îşi permit să se întoarcă acasă, din cauza salariilor foarte mici din ţara de origine, relatează publicaţia El Periodico Mediterraneo, în ediţia electronică.

9 afișări
Imaginea articolului Românii din Castellon nu se grăbesc să se întoarcă acasă

Românii din Castellon nu se grăbesc să se întoarcă acasă

Numărul muncitorilor români şi bulgari din Castellon s-a triplat începând din 2004, ei constituind în prezent cele mai importante comunităţi străine din această provincie.

Muncitorii români stabiliţi de mulţi ani aici încep să progreseze în câmpul muncii. Dacă la început activau în sectorul agricol sau cel al construcţiilor, ei încep în prezent să îşi înfiinţeze propriile afaceri. Cu toate acestea, ei susţin că nu îşi permit, deocamdată, să se întoarcă într-o ţară în care salariul brut al unui poliţist este de 500 de euro, iar cel al unui inginer-şef în domeniul telecomunicaţiilor de 800 de euro.

"O femeie de serviciu câştigă mai mult în Castellon decât directorul unei bănci în România", declară preşedintele Asociaţiei oamenilor de afaceri români din Castellon, Ionel Scrofan.

La rândul lor, firmele spaniole au început să-şi concentreze atenţia asupra României, unde cel puţin 15 companii de construcţii spaniole au început să vândă locuinţe, trei dintre ele fiind din Castellon.

Asociaţia oamenilor de afaceri români din Castellon şi Camera de Comerţ din Castellon au semnat, săptămâna trecută, o înţelegere pentru intensificarea relaţiilor comerciale dintre această provincie şi România.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici