Românii din Spania se tem că romii expulzaţi din Italia vor veni peste ei

Preşedinta Asociaţiei Imigranţilor din Ţările Est-Europene, Angela Plăcintar, se teme că romii români expulzaţi din Italia vor veni în Spania, mai precis în Castellon, unde se află cea mai mare comunitate de români, scrie El Periodico Mediterraneo în ediţia electronică de marţi.

25 afișări
Imaginea articolului Românii din Spania se tem că romii expulzaţi din Italia vor veni peste ei

Românii din Spania se tem că romii expulzaţi din Italia vor veni peste ei (Imagine: Mediafax Foto)

Angela Plăcintar a criticat ieri măsurile adoptate recent de Guvernul Berlusconi, care, în opinia sa, încalcă drepturile imigranţilor.

Potrivit româncei, situaţia din Italia este produsul anilor în care s-a permis creşterea numărului persoanelor de acestă etnie fără a se lua măsuri în acest sens. Plăcintar a cerut un proiect comun la nivel european care să vizeze integrarea romilor.

Ea a declarat că se simte jignită de faptul că trebuie să plătească pentru delincvenţi şi că, de multe ori, românii sunt asociaţi cu romii.

Plăcintar crede că romilor le va fi mai uşor să vină în Spania decât să se întoarcă în ţara de origine, unde nu îşi pot câştiga existenţa.

Şi preşedintele Asociaţiei românilor din Spania, Daniel Ioniţa, a calificat drept populiste măsurile luate de Guvernul italian, adăugând însă că "Europa nu se limitează doar la Spania şi Italia".

Potrivit lui, deşi o parte din romi vor veni în Spania, ei "nu vor fi atât de mulţi încât să sperie".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici