Românii din Spania vor îmbunătăţirea imaginii comunităţilor româneşti

Oficiali ai Guvernului de la Bucureşti s-au întâlnit, luni, la Torrejon, cu lideri ai comunităţii româneşti şi cu demnitari spanioli, în cadrul Congresului românilor din Spania, unde s-a discutat despre îmbunătăţirea imaginii românilor în străinătate.

2 afișări

Reuniunea a avut loc pe fondul reacţiilor vii suscitate de aplicarea decretului-lege adoptat de Guvernul italian, pentru expulzarea imigranţilor români care comit infracţiuni, iniţiativă care a provocat îngrijorare în rândul asociaţiilor româneşti din Spania, transmite Europa Press, în pagina electronică.

Preşedintele Asociaţiei pentru promovarea culturii române în Spania, Daniel Tecu, a afirmat, la congres, că "imaginea românilor în Spania trebuie îmbunătăţită".

"Imaginea românului este mai bună decât anul trecut, însă ştim că o imagine publică se câştigă cu greu şi se poate pierde foarte uşor, aşa cum s-a întâmplat în Italia", a avertizat el.

Atât Tecu cât şi alţi reprezentanţi ai colectivităţii româneşti din Peninsula Iberică au discutat despre aceste probleme cu autorităţile spaniole care au participat la congresul organizat de Asociaţia pentru promovarea culturii române.

"Autorităţile spaniole se comportă altfel aici şi ceea ce s-a întâmplat în Italia nu se va repeta în Spania", le-a transmis participanţilor consilierul guvernamental pe probleme de Imigraţie, Javier Fernandez-Lasquetty.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici