Românii şi vietnamezii, principalii distribuitori de heroină din Australia

Grupările de români şi vietnamezi au devenit principalii distribuitori de heroină din Australia, unde traficanţii acţionează prin intermediul reţelelor sociale de pe Internet, în condiţiile în care preţurile drogurilor pe această piaţă sunt foarte mari, scrie Sydney Morning Herald în ediţia online.

51 afișări
Imaginea articolului Românii şi vietnamezii, principalii distribuitori de heroină din Australia

Românii şi vietnamezii, principalii distribuitori de heroină din Australia (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui raport realizat de Comisia pentru combaterea infracţiunilor din statul Queensland (CMC), Australia este în continuare "una dintre cele mai scumpe pieţe din lume pentru droguri". Preţul metilamfetaminei este de zece ori mai mare decât în sud-estul Asiei, iar drogul ecstasy este vândut la cel mai mare preţ din lume. De asemenea, pe fondul intensificării recoltării de plante de canabis în alte ţări, numeroşi consumatori se adresează traficanţilor care acţionează pe Internet.

Raportul relevă că reţelele sociale de pe Internet precum Facebook şi Twitter sunt folosite de către traficanţi pentru a-şi construi pieţe de desfacere în Australia.

"Grupări de crimă organizată care se ocupă cu importarea sau producerea la nivel angro (de astfel de droguri) se folosesc de reţelele sociale şi nu sunt depistate de autorităţi (...)", se arată în raport.

Autorii raportului evidenţiază că extinderea metodelor alternative de comunicare facilitează "tranzacţiile ilegale cu droguri".

Potrivit studiului CMC, grupările formate din români şi vietnamzi sunt "principalii distribuitori de heroină, grănicerii înregistrând o creştere a capturilor de droguri în perioada 2005 - 2008".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici