Românii vor putea intra liber în R. Moldova de la sfârşitul săptămânii

Românii vor putea intra liber în Republica Moldova, aşa cum intră toţi cetăţenii Uniunii Europene, de la sfârşitul acestei săptămâni, a declarat preşedintele Parlamentului moldovean, Mihai Ghimpu, care exercită interimar funcţia de şef al statului, relatează RFI România, în pagina electronică.

474 afișări
Imaginea articolului Românii vor putea intra liber în R. Moldova de la sfârşitul săptămânii

Românii vor putea intra liber în R. Moldova de la sfârşitul săptămânii (Imagine: Cristina Nichituş/Mediafax Foto)

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat pentru RFI România că va suspenda hotărârea Guvernului prin care Republica Moldova a introdus vize pentru cetăţenii români. Cel mai probabil, formalităţile vor fi finalizate până cel târziu vineri, măsura urmând să intre în vigoare imediat.

"Având în vedere că Parlamentul nu are dreptul să anuleze hotărârea Guvernului, dar această decizie contravine hotărârii Parlamentului, care a stabilit intrare liberă pentru toţi cetăţenii UE, mă voi folosi de dreptul dat prin Constituţie şi, ca preşedinte interimar, voi suspenda această hotărâre a Guvernului. Cel mai probabil, românii vor putea intra în Republica Moldova fără viză, sâmbătă sau duminică. Măsura va fi aplicată imediat", a explicat Mihai Ghimpu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici