Românul implicat în uciderea fiului liderului Ciadului, condamnat la 13 ani de închisoare

Curtea cu Juri din Nanterre a condamnat joi la pedepse de cinci până la 13 ani de închisoare patru dintre cei cinci bărbaţi acuzaţi că au participat în iulie 2007 la uciderea fiului preşedintelui Ciadului Idriss Deby, românul Marin Cioroianu primind cea mai dură pedeapsă.

884 afișări
Imaginea articolului Românul implicat în uciderea fiului liderului Ciadului, condamnat la 13 ani de închisoare

Românul implicat în uciderea fiului liderului Ciadului, condamnat la 13 ani de închisoare (Imagine: Shutterstock)

Curtea nu a respectat cererile avocatului general, care a cerut, marţi, pedepse între zece şi 20 de ani de închisoare împotriva acuzaţilor.

Românul Marin Cioroianu, în vârstă de 45 de ani, care a negat faptele de-a lungul procesului, a fost condamnat la pedeapsa cea mai mare, primind 13 ani de închisoare.

Suspectat că este organizatorul atacului, Dan Batoua, în vârstă de 31 de ani, a fost condamnat la 12 ani de închisoare.

Jaime de Carvalho, în vârstă de 29 de ani, suspectat că a participat la atac, a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Suspectat că a jucat rolul informatorului, Pierre-Claude Messi Ntsama, în vârstă de 28 de ani, un apropiat al fiului preşedintelui Ciadului şi judecat pentru complicitate, a primit cinci ani de închisoare.

Un al cincilea bărbat a fost achitat.

La 2 iulie 2007, Brahim Deby, în vârstă de 27 de ani, a fost descoperit în agonie în parcarea clădirii în care locuia din Courbevoie, la periferia Parisului, după ce a fost atacat cu un pistol cu şocuri electrice de patru poliţişti falşi, iar corpul său a fost acoperit cu pudră de extinctor.

Beat şi drogat după o seară petrecută într-un club de noapte, el a decedat în urma unei insuficienţe respiratorii. Apartamentul său a fost cercetat minuţios de atacatori, iar buzunarele i-au fost golite de 50.000 de euro.

Patru dintre acuzaţi au compărut pentru "furt însoţit de violenţă care a condus la omucidere din culpă", iar un al cincilea, Pierre-Claude Messi Ntsama, era judecat pentru "complicitate". Numai doi dintre ei şi-au recunoscut faptele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici