Rusia a aprobat vaccinul Sputnik V împotriva coronavirusului pentru persoanele de peste 60 de ani

  • Rusia a aprobat sâmbătă vaccinul său anti-COVID-19, Sputnik V, pentru a fi utilizat de persoanele cu vârsta peste 60 de ani.
  • Persoanele peste 60 de ani au fost până acum excluse din programul naţional de vaccinare al Rusiei.
  • Rusia a devenit prima ţară din lume care a aprobat folosirea vaccinului pentru COVID-19.
1424 afișări
Imaginea articolului Rusia a aprobat vaccinul Sputnik V împotriva coronavirusului pentru persoanele de peste 60 de ani

Profimedia

Rusia a aprobat sâmbătă vaccinul său anti-COVID-19, Sputnik V, pentru a fi utilizat de persoanele cu vârsta peste 60 de ani, au anunţat agenţiile de presă ruse, citând Ministerul Sănătăţii, notează Reuters.
 
Persoanele peste 60 de ani au fost până acum excluse din programul naţional de vaccinare al Rusiei, deoarece serul a fost testat separat pe această grupă de vârstă.
 
În august, Rusia a devenit prima ţară din lume care a aprobat folosirea vaccinului pentru COVID-19 dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, la mai puţin de două luni de la începutul testelor pe oameni. A intensificat vaccinarea în decembrie şi peste 200.000 de oameni au primit până acum serul.
 
Brazilia, Argentina, India şi Mexic se află printre ţările care au comandat vaccinul rusesc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici