Rusia a efectuat exerciţii cu bombardiere strategice în apropierea coastelor Statelor Unite

Două bombardiere strategice ruse de tip Tupolev Tu-95 au efectuat exerciţii în spaţiul aerian internaţional, în apropierea coastelor statului american Alaska, în contextul tensiunilor dintre NATO şi Rusia din cauza invaziei ruse în Ucraina.

3580 afișări
Imaginea articolului Rusia a efectuat exerciţii cu bombardiere strategice în apropierea coastelor Statelor Unite

Bombardierele strategice ruse au efectuat zboruri deasupra Mării Ciukotsk, inclusiv manevre de realimentare în aer, în spaţiul aerian internaţional, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de agenţiile de presă Tass şi Reuters.

"Două avioane cu lungă autonomie de tip Tu-95MS, care pot transporta rachete strategice, au efectuat zboruri deasupra apelor neutre ale Mării Ciukotsk. Zborurile au durat puţin peste 13 ore. În cursul zborurilor, echipajele au efectuat realimentare cu combustibil în aer", a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova. Bombardierele strategice ruse au fost escortate de avioane de vânătoare de tip MiG-31, Suhoi Su-30SM şi Suhoi Su-35S.

Ministerul rus al Apărării a precizat că avioane militare ruse efectuează constant zboruri în spaţiul internaţional, deasupra Oceanului Arctic, Atlanticului de Nord, Mării Negre, Mării Baltice şi deasupra Oceanului Pacific.

Exerciţiile aeriene cu bombardiere strategice în apropierea coastelor SUA intervin pe fondul tensiunilor extreme dintre NATO şi Rusia din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici