Rusia a evacuat peste 2000 de oameni din regiunea Ryazan, după mai multe explozii la un depozit de muniţii

  • Rusia a evacuat peste 2.000 de persoane din mai multe sate din regiunea Ryazan, la sud-est de Moscova, relatează The Guardian.
  • Măsura vine după ce un incendiu de vegetaţie a declanşat explozii la un depozit de muniţii din regiunea Ryazan, au spus oficialii.
507 afișări
Imaginea articolului Rusia a evacuat peste 2000 de oameni din regiunea Ryazan, după mai multe explozii la un depozit de muniţii

Peste 400 de pompieri s-au luptat în noapte de miercuri spre joi pentru a stinge focul. Autorităţile spun că cinci persoane au fost rănite, dar nu au existat decese.

Situaţia a fost provocată de un incendiu provocat de iarba uscată din apropiere, a declarat Ministerul pentru situaţii de urgenţă.

Flăcările şi norii uriaşi de fum s-au ridicat  deasupra depozitului, care ar fi conţinut 75.000 de tone de muniţie.

Un comitet de anchetă a declarat că a deschis o anchetă penală cu privire la potenţialele încălcări ale normelor privind manipularea muniţiei.

Guvernatorul regional, Nikolai Lyubimov, a descris situaţia ca fiind „complexă”, dar a precizat într-o declaraţie: „Cel mai rău este în spatele nostru, situaţia este sub control”.

Ministerul pentru situaţii de urgenţă a declarat că a evacuat peste 2.300 de locuitori care locuiau pe o rază de cinci kilometri de incendiu, iar drumurile din apropiere au fost închise.

Astfel de accidente sunt relativ frecvente în Rusia din cauza cantităţilor mari de muniţii vechi rămase în depozite

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici