Rusia a lansat bombardamente majore în nord-vestul Siriei / Bilanţ: 9 morţi şi zeci de răninţi în cea mai semnificativă escaladare

Avioanele ruseşti au bombardat duminică sate şi oraşe din nord-vestul Siriei, ucigând cel puţin nouă civili şi rănind zeci de persoane, într-o escaladare majoră a violenţelor în ultimul bastion al opoziţiei din ţară.

2067 afișări
Imaginea articolului Rusia a lansat bombardamente majore în nord-vestul Siriei / Bilanţ: 9 morţi şi zeci de răninţi în cea mai semnificativă escaladare

Rusia a lansat bombardamente majore în nord-vestul Siriei / Bilanţ: 9 morţi şi zeci de răninţi în cea mai semnificativă escaladare

Avioane de război care zburau la mare altitudine, despre care centrele de urmărire au spus că erau avioane ruseşti Sukhoi, au aruncat bombe asupra unei pieţe de legume din Jisr al-Shughour în timp ce aceasta era plină de cumpărători înainte de sărbătoarea musulmană Eid, ducând la moartea a cel puţin 9 oameni şi la rănirea a peste 30, a precizat grupul de intervenţie de urgenţă Căştile Albe, susţinut de Occident.

Martorii şi salvatorii au declarat că avioanele de luptă au lovit, de asemenea, sate din regiunea muntoasă Jabal al Zawya şi de la periferia vestică a oraşului Idlib, care se află în interiorul unei zone tampon stabilite de Rusia şi Turcia, care a pus capăt luptelor majore în urmă cu aproape cinci ani.

Damascul şi Moscova au declarat recent că vizează doar grupurile insurgente şi neagă atacurile asupra civililor.

Peste 4 milioane de persoane trăiesc în nord-vestul dens populat şi controlat de opoziţie, de-a lungul graniţei cu Turcia. Cei mai mulţi au fost împinşi acolo de campaniile succesive conduse de Rusia, care au recâştigat teritoriile capturate de rebeli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici