Rusia a lansat cu succes un satelit militar

Rusia a lansat cu succes miercuri un satelit militar, într-o operaţiune care a fost amânată trei săptămâni, după eşecul lansării unei rachete Proton, a anunţat Agenţia spaţială rusă Roskosmos.

647 afișări
Imaginea articolului Rusia a lansat cu succes un satelit militar

Rusia a lansat cu succes un satelit militar (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"O rachetă Proton-M lansată de la cosmodromul Baikonur (Kazahstan) la 2.47, ora Moscovei (1.47, ora României) a plasat pe orbită un satelit pentru Ministerul Apărării", a informat Roskosmos într-un comunicat.

Racheta urmează să se separe de etajul său superior "Briz-M" la 7.48 GMT (10.48, ora României), o operaţiune delicată care a eşuat în trecut, a adăugat Roskosmos.

Agenţia spaţială a suspendat temporar luna trecută toate lansările de rachete Proton-M echipate cu un etaj superior "Briz-M", după pierderea unui satelit de telecomunicaţii la 18 august.

Şase zile mai târziu, un vas cargo Progress care transporta mai multe tone de material şi alimente pentru aprovizionarea Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) s-a prăbuşit la 325 de secunde după decolarea de pe cosmodromul Baikonur, în urma unei defecţiuni a motoarelor.

Prin urmare, mai multe lansări de rachete Soyuz au fost amânate, următorul zbor cu oameni la bord fiind programat la 14 noiembrie.

Soyuz este singurul vector de zboruri cu oameni la bord spre ISS după retragerea navetelor americane în această vară.

Satelitul militar rus trebuia să fie lansat iniţial la 31 august.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici